Підтримати нас

В Херсонському обласному онкодиспансері відкрили «Майданчик сучасного мистецтва»

Vgoru
Автор статті
09 лютого 2016 05:08
602
Поширити:

В Херсонському обласному онкологічному диспансері стартував проект «Майданчик сучасного мистецтва», куратором якого виступила головний лікар диспансеру Ірина Сокур.

Першими, хто підтримав ініціативу керівництва Херсонського обласного онкологічного диспансеру, стали вихованці школи мистецтв «Ювента», тому саме їх роботи презентували під час відкриття проекту.

Також у вигляді слайд-шоу були представлені мистецькі роботи співробітників онкодиспансеру (вишивки, малюнки, аплікації, тощо).

«В онкологів найчастіше зустрічається синдром психологічного вигорання, тому арт-терапія буде корисною і для медичних працівників закладу», – підкреслила Ірина Сокур.

За її словами, такий арт-проект вирішили створити для того, щоб сприяти покращенню емоційного стану пацієнтів і надихати їх на боротьбу з важкою хворобою.

На захід завітала перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентина Січова. Вона ознайомилася із представленими роботами та звернула увагу на оригінальні техніки виконання картин.

Виставка робіт юних художників триватиме з 8 лютого до 8 березня 2016 року. У холі онкодиспансеру будуть представлені понад 100 різноманітних робіт.

Надалі у рамках проекту постійно проходитимуть виставки живопису, фоторобіт, скульптури, інсталяції, акустичні концерти, лекції та майстер-класи. Показати свої роботи зможе кожен, хто щиро хоче допомогти.

Довідка.

Креативна терапія в онкології сприяє зростанню внутрішньої активності пацієнта у боротьбі із хворобою, розвитку саморегуляції та емоційно-вольового контролю,  посилює терапевтичний ефект від інших видів лікування та забезпечує найбільш ефективну взаємодію хворої людини з оточуючим світом, а значить підвищує якість життя пацієнта і є абсолютно природним методом зцілення та розвитку людської душі. Крім того, серед медичних працівників, онкологи частіше за всіх страждають від професійного вигорання, і саме творчість є одним з кращих помічників у подоланні цього стану.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ