Підтримати нас

Україну завалили підробленим золотом

Автор статті
24 березня 2018 04:00
594
Поширити:

Через нестабільність курсу гривні й валют люди почали скуповувати ювелірні вироби.

На ринку з’явилися підробки прикрас українських ювелірних заводів. Фальшивки продавали в Ужгороді, Вінниці, Тернополі, Івано-Франківську. Експерт-ювелір Володимир Кузовкін розповів, як відрізнити оригінал від підробки.

“Сьогодні половина всіх золотих прикрас, що продаються, – фальшивки. Підробки переважно привозять із Туреччини. Турки купують наші вироби, везуть додому. Там відливають такі ж прикраси із сумнівних сплавів. Знову привозять в Україну і продають під виглядом нашої продукції”, – стверджує експерт.

Неякісне золото може зашкодити здоров’ю. У підроблених і низькоякісних прикрасах менше золота, багато лігатури – сплавів міді й срібла. Там можуть бути і шкідливі для організму сплави.

Якщо ви придбали підробку, треба прийти у крамницю, де придбали її, і написати заяву з проханням зробити експертизу. Працівник магазину зобов’язаний піти у пробірну службу і принести звідти висновок. Експертизу зроблять за півгодини.

Варто знати, що в Україні запатентовані такі проби: 375, 500, 585, 750, 958 і 999 — банківське золото. Зустрічається 583-тя. Це російська проба, заборонена в нас.

Якісний виріб має міцне кріплення, зручні застібки, без гострих країв. Навіть тоненький ланцюжок має витримати вагу в 3 кілограми. На етикетці має бути зазначено: виробник, знак виробника, проба, ціна за грам і за виріб, повідомляє Політека.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ