Підтримати нас

У Міністерстві культури та інформаційної політики розробили реєстр музейних предметів 

30 липня 2024 10:02
179
Поширити:
Фото: Dimitar Dilkoff / Getty Images

У Міністерстві культури та інформаційної політики створюють депозитарій    спеціалізована фінансова організація, професійний учасник ринку цінних паперів, основною діяльністю якої є надання послуг з обліку та посвідчення прав власності цінних паперів, а також зберігання інформації про цінні папери та їх власників у документарній або бездокументарній (дематеріалізованій) формі.   для збереження евакуйованих цінностей. Також розробили реєстр музейних предметів.

Про це повідомив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю “Укрінформу”. 

Він розповів, що частиною реєстру музейних предметів стане реєстр викрадених пам’яток.

“Він у фіналізованому етапі своєї юридичної легалізації, і незабаром ми почнемо його наповнення. Він важливий нам з того погляду, що його частиною стане реєстр викрадених пам’яток. Ця робота важлива з погляду формування правильних юридичних рішень, які надалі будуть пред’явлені до держави-агресора після завершення війни, аби показати, що було знищено, що втрачено, що викрадено”, – додав він. 

Окрім цього, Карандєєв зазначив про розробку проєкту депозитарію для збереження евакуйованих цінностей.

  • На пресконференції т. в. о. міністра культури та інформполітики України Ростислав Карандєєв розповів про те, що повернення, викрадених російськими окупантами культурних цінностей із херсонських музеїв процес складний. Тому що не всі артефакти можуть потрапити в офіційні музеї Росії, велика частина може опинитися в приватних колекціях, щось можуть вивезти за кордон, аби продати.
  • Перед втечею з міста, наприкінці жовтня – на початку листопада 2022 року, окупаційні війська пограбували херсонський музей, маскуючи свої дії гаслом «збереження культурних цінностей» і називаючи грабунок «евакуацією».
  • Мародерство в Херсонському художньому музеї за допомогою супутникових фотографій зафіксував Смітсонівський Інститут у США. Вкрадені експонати вивезли до Криму, у Центральний музей Тавриди. Херсонські музейники збирають докази російського злочину
  • Цінності з Херсонського краєзнавчого музею російські окупанти вивезли 70 вантажівками.
  • Перші світлини пограбованого Херсонського краєзнавчого музею шокували світову спільноту.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів