Підтримати нас

У Херсоні в 57 об’єктах виявили порушення карантинного режиму

Автор статті
09 квітня 2020 13:00
575
Поширити:

Під час рейду 6 бригад, які складаються з фахівців Держпродспоживслужби, поліції та міської ради, промоніторили 9 квітня 179 об’єктів у центрі Херсона. У 57 з них виявили порушення.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Магазини одягу, салони краси мають на дверях напис «Зачинено», або «Карантин». Деяких співробітників засобами індивідуального захисту забезпечують роботодавці, дехто вирішує це питання самостійно.

Найпоширенішими порушеннями лишаються:

- Відсутність засобів індивідуального захисту в персоналу, особливо захисних окулярів чи щитів, мала кількість масок.
- Відсутність дезінфікуючих засобів для обробки торгових площ.
- Недотримання відстані між покупцями та кількості людей у торгових залах (1 людина на 10 кв.м)
- Працівникам не вимірюють температуру, відсутній контроль за станом здоров’я персоналу.
- У місцях торгівлі багато продуктів продають без фасування (яйця, овочі, риба, печиво, тощо).

"Щоденно в області подібний моніторинг проводять приблизно на 300-500 об’єктах. Особлива увага приділяється дотриманню карантинного режиму в Херсоні. На жаль, за результатами рейдів  бачимо, що багато суб’єктів господарювання не дотримуються умов карантину. Є зауваження стосовно надання відвідувачам антисептиків, у деяких об’єктах нам не можуть пояснити, як виготовляється дезінфекційний розчин, а саме ним проводиться дезінфекція приміщень. Слабо контролюється наплив відвідувачів: має бути не більше 1 відвідувача на 10 кв. м площі. Ми побачили під час сьогоднішнього рейду, що є дуже маленькі заклади, де навіть і 10 кв. м немає площі, а на дверях написано: «Заходимо не більше двох осіб», тобто навіть прописане таке порушення. Ми проводимо роз’яснювальну роботу, розповідаємо про вимоги до закладів, яким дозволено працювати під час карантину. Наші повноваження під час таких рейдів: проводимо фото- та відеофіксацію порушень, складаємо довідку і направляємо її до поліції та міськвиконкому. І вже там вирішують, кого і як покарати", – зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства обласного управління Держпродспоживслужби Тарас Година – Арюпін.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ