Підтримати нас

У ДМС перерахували “плюси” ID-карток

Автор статті
02 жовтня 2018 17:35
635
Поширити:

ID-картка жодним чином не обмежує можливості українців щодо користування банківськими послугами. Про це інформує прес-служба ДМС.

У ДМС нагадали, що в Україні з 2016 року запроваджено паспорт громадянина України у формі ID-картки, який містить безконтактний електронний носій.

“Початок використання ID-картки є черговим кроком Української держави у напрямі євроінтеграції та розвитку електронного урядування в Україні. Перевагами ID-картки є високий рівень захисту. Завдяки вбудованому електронному чіпу ID-картку на сьогодні неможливо підробити. При цьому, ID-картка є самодостатнім посвідченням особи без обов’язкової необхідності зчитування даних з чіпа і жодним чином не обмежує можливості українців щодо користування банківськими або іншими послугами”, - пояснили у ДМС.

Водночас у відомстві зазначили, що нова ID-картка, до завершення паспортної реформи, використовується в Україні нарівні з попереднім зразком паспорта громадянина України у формі книжечки, що видавався громадянам раніше, і підкреслили, що сучасні технології дозволяють підробити паспорт-книжечку зразка 1994 року навіть у «домашніх» умовах, “тому такий документ, на жаль, не може бути використано як надійний засіб ідентифікації особи”.

У свою чергу у ДМС уточнили, що згідно з листами та  роз’ясненням Нацбанку про ідентифікацію особи з допомогою ID-картки від 21 квітня 2017 року, для того, щоб зчитувати з електронного носія ID-картки дані про особу, в тому числі її місце проживання або перебування, у банків є всі необхідні програмно-технічні комплекси.

“Якщо ж у банку немає спеціального пристрою для зчитування даних, то громадянин може в анкеті-опитувальнику банку вказати інформацію про фактичне місце свого проживання, яку підтверджує своїм підписом і несе за це повну відповідальність”, - уточнюється у повідомленні.

Для інформування ДМС про факти обмеження в отриманні послуг із використанням ID-картки можна використовувати сервіс «Електронна приймальня» на сайті міграційної служби.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ