Підтримати нас

Театри їздитимуть країною за державний кошт

Автор статті
27 грудня 2016 16:15
599
Поширити:

— На затвердженні бюджету у Верховній Раді мене приперли до стінки. Наполягали, щоб ліквідувати національні творчі спілки.

Бо вони не виконують свою функцію. Мають відкривати нові імена письменників, музикантів, акторів, режисерів, художників. Опікуватися культурою в регіонах. А не розпродавати, розкрадати майно з балансу, — говорить міністр культури 47-річний Євген Нищук на представленні нового голови Спілки театральних діячів. Ним став художній керівник Київського театру оперети Богдан Струтинський, 46 років. Про це пише Gazeta.ua.

— Багато говоримо про децентралізацію. Зараз час її втілювати. Об'їздимо всі обласні театри. Поспілкуємося з керівниками. Щоб зрозуміти всі наявні проблеми та ефективно їх вирішувати. Наша мета — познайомити Україну, Європу й світ із найкращими постановками, акторами та режисерами регіональних театрів. Так розпочнемо роботу з підготовки Всеукраїнського театрального фестивалю, — каже Ростислав Держипільський, 41 рік, директор Івано-Франківського музично-драматичного театру. Його обрали керівником напрямку регіонального розвитку спілки.

Перший Всеукраїнський театральний фестиваль планують провести в березні 2018-го. Його лауреати гастролюватимуть Україною за державний кошт. На заході влаштують покази кращих вистав для керівників європейських театрів. Вони ­зможуть запросити вітчизняних постановників до співпраці. Навесні цього року українські режисери Максим Голенко та Станіслав Жирков свої спектаклі "Вій" і "Сталкери" зіграли з акторами театру німецького міста Маґдебург.

За зразком Інституту книги в Україні планують створити Інститут театру. Він має розробляти стратегію розвитку галузі, враховуючи досвід роботи таких організацій у Польщі, Молдові та Угорщині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ