Підтримати нас

США готується переглянути договір з РФ про скорочення ядерних арсеналів - ЗМІ

Автор статті
21 жовтня 2018 13:26
658
Поширити:

В адміністрації США йдуть консультації щодо зупинки договору СНО-III з Росією, що передбачає скорочення ядерних арсеналів обох держав, повідомляє The Guardian.

Радник президента США з національної безпеки Джон Болтон і головний радник з контролю над озброєннями в Раді національної безпеки Тім Моррісон виступають проти продовження СНВ-III.

Відзначається, що угода закінчується у 2021 році.

"Це найсерйозніша кризу в галузі контролю над ядерними озброєннями з 1980-х років", – заявив заступник генерального директора Королівського інституту спільних служб Малкольм Чалмерс.

За його словами, якщо договір про взаємне скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь впаде, світ може залишитися без будь-яких обмежень на ядерні арсенали ядерних держав вперше з 1972 року.

За інформацією високопоставленого американського чиновника, у США все ще немає певної позиції з цього приводу, однак на розгляді є кілька варіантів, включаючи перегляд договору.

Також існує можливість продовження СНО-III, однак, за словами співробітника американської адміністрації, подібний варіант "малоймовірний".

РФ і США підписали договір СНО-III в 2010 році, а в силу він вступив в 2011 році.

Угода передбачає скорочення розгорнених стратегічних носіїв з кожного боку до 700 одиниць і до 1 тисячі 550 ядерних боєзарядів на них.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ