Підтримати нас

Що робити, якщо хтось отримав поранення від міни. ІНФОГРАФІКА

05 червня 2024 10:45
181
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

На сторінці проєкту dovidkа.info опублікували порядок дій, якщо  хтось отримав поранення від міни. Адже боєприпаси можуть бути замасковані й виявити заміновану ділянку надзвичайно важко, а то й неможливо. Херсонська область в Україні – одна з найзабрудненіших вибухонебезпечними предметами. 

Алгоритм дій, якщо хтось отримав поранення від міни, дивіться в інфографіці “Вгору”.

Згідно з даними dovidkа.info, вибухові пристрої можуть бути непомітними. Також рекомендують уникати територій, де відбуваються бойові дії, або проходили раніше. Це потенційно небезпечні місця.

Розмінування та знешкодження мін, саморобних вибухових пристроїв, а також боєприпасів, що не розірвались, має відбуватись виключно військовими спеціалістами або спеціалістами екстрених служб, йдеться в повідомленні.

  • Станом на 2 червня на деокупованих територіях Херсонської області з 683 тисяч замінованих гектарів землі фахівці розмінували 296 тисяч.
  • Згідно з інформацією очільника Херсонської ОВА, деокуповану територію Херсонської області планують розмінувати до кінця 2025 року. Цим займаються Збройні сили, а саме інженерні війська, близько 100 співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій та 50 – Нацполіції.
  • Поміж саперів 808 окремої бригади підтримки Сил ЗСУ – чимало колишніх десантників та піхотинців, що раніше отримали важкі поранення в боях та за висновками медичних комісій визнані обмежено придатними та продовжили службу в Силах підтримки ЗСУ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів