Підтримати нас

Що слід знати початківцям про роботу міжнародного ринку Форекс?

Автор статті
13 червня 2018 11:45
734
Поширити:

Форекс – це міжнародний ринок обміну валют і торгівлі активами, вартість яких формується за принципами вільної торгівлі. Ринок не має територіальної приналежності, стати учасником торгів може кожен користувач з доступом в Інтернет, вільним капіталом і наявністю базових знань про механізм ринкової торгівлі активами. Переважно на Форексі укладають угоди на валютні пари, ф'ючерси, індекси акцій найбільших світових корпорацій (фондова біржа), цінову різницю у вартості світової сировини та інше. Для успішної торгівлі необхідно отримати мінімальні знання і практичний досвід трейдингу, а також володіти аналітичними здібностями.

Завдання роботи трейдера

Кожен початківець на ринку обміну валют і торгівлі активами повинен володіти актуальною інформацією про коливання цін і зміни котирувань в режимі реального часу. Двадцять чотири години на добу, сім днів на тиждень на Форексі заключають багатомільйонні угоди. Тому  нераціонально ігнорувати такий унікальний шанс заробляти в мережі. Форекс ніяк не обмежений територіально і стати учасником ринку може кожен бажаючий. До основних завдань трейдера можна віднести:

  • Щоб успішно працювати на ринку Форекс, потрібно навчитися аналізувати ситуативні зміни трендів у різних часових інтервалах.
  • Трейдеру необхідно засвоїти всі принципи і поняття фундаментального і технічного аналізу, навчитися використовувати в роботі програми для графіків.
  • Фундаментальний аналіз складається з вивчення всіх новин, макроекономічних показників, які надають інформацію про важливі події, що впливають на рух ринкових трендів.
  • Технічний аналіз – детальне вивчення графічних об'єктів, що відображають поведінку ціни. З їх допомогою користувач може визначити оптимальний момент відкриття/закриття позицій.

Перш ніж почати торгувати на ринку Форекс, майбутньому трейдеру необхідно ознайомитися з принципами роботи технічних інструментів і вибрати індивідуальну стратегію ведення торгів – певний алгоритм, на якому будується поведінка трейдера в конкретній ринковій ситуації. Торгова система (стратегія) повинна враховувати ймовірний ризик (просідання).

Вміння використовувати на практиці (в умовах реального ринку Форекс) технічні інструменти допомагає в роботі і мінімізує ризик втрати грошових вкладень. Для роботи трейдера наявне сучасне програмне забезпечення, що спрощує процес укладання угод. Крім того, трейдер повинен заздалегідь прораховувати можливі ризики від просідання однієї операції і цілого ряду відкритих позицій, щоб уникнути швидкого зливу всього стартового капіталу.

Застереження для початківців

Розраховувати отримати певний прибуток на фінансовому ринку можна тільки при дотриманні особистої дисципліни в роботі. Це означає, що в будь-яких умовах потрібно зберігати здоровий глузд і не піддаватися емоціям. Ризик втрати коштів набагато вище на прибуткових короткострокових угодах, але до отримання практичних навичок слід відкривати позиції з мінімальним ризиком. Що потрібно знати початківцям:

  • Якщо знайдена зрозуміла і проста система, яка працює і приносить дохід, не потрібно її ламати в гонитві за високим прибутком.
  • Початківець-трейдер може використовувати власні торговельні системи чи готові стратегії успішних учасників ринку.
  • Для тестування можливостей ринку Форекс і грамотного розпорядження грошима, слід зі старту торгувати на демо-рахунку.
  • Якщо трейдинг на навчальному рахунку приносить прибуток, можна переходити до торгівлі на реальні гроші.

Не варто вкладати в торгівлю на Форекс великі гроші до тих пір, доки система аналізу та навички роботи не принесуть прибуток на коротких та довгих дистанціях. Потрібно звернути увагу, що ризик втратити невелику суму психологічно не впливає на трейдера, а ймовірність просідання великого капіталу спричиняє емоційне навантаження і призводить до прийняття нелогічних і необгрунтованих рішень. Торгувати, тверезо оцінюючи ситуацію - основний принцип, якого повинен дотримуватися кожен трейдер.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ