Підтримати нас

Росія заборгувала Раді Європи близько €60 мільйонів – генсек ПАРЄ

Автор статті
18 січня 2019 14:45
630
Поширити:

Через несплату Росією внесків до бюджету Ради Європи, організація та її статутні органи, включаючи Парламентську асамблею, з початку року перейшли на жорсткий фінансовий режим діяльності.

Про це заявив генеральний секретар ПАРЄ Войцех Савицький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Бюджет Ради Європи має дуже серйозну прогалину через несплату з боку Росії. РФ припинила виплати у червні 2017 року. Йдеться про 22 млн за той рік та 33 млн євро за 2018-й. І, як ми розуміємо, вона продовжить не платити у 2019 році. Відтак, на сьогодні борг з боку РФ має становити близько 60 млн євро. Ми не вбачаємо у найближчому майбутньому, що Росія відновить свої виплати», - пояснив ситуацію високопосадовець ПАРЄ.

Він нагадав, що частка російської сторони у бюджеті Ради Європи становить 11%.

Савицький відзначив, що генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд нині проводить консультації з країнами-членами, зокрема, на рівні послів, щодо заходів, які можуть бути вжиті, щоб покрити бюджетні дірки.

«Необхідно вживати заходів. Адже ми не можемо продовжувати функціонувати, управляючи бюджетом у ручному режимі. Йдеться про використання резервів, коли країни-члени виплачують свої внески авансом», - наголосив генсек ПАРЄ.

Відтак, зауважив Савицький, країни-члени повинні знайти додаткові 33 млн євро на цей рік (частка РФ – ред.).

Він зазначив, що нині в офісі генерального секретаря Ради Європи опрацьовується програма заходів щодо зменшення обсягу видатків організації щонайменше на 11% (частка РФ – ред.).

За словами Савицького, йдеться про обмеження діяльності інституції, а також витрат на персонал.

Генсек ПАРЄ висловив думку, що конкретні деталі цієї програми бюджетних скорочень Ради Європи можуть бути опрацьовані не раніше березня-квітня, що залежить від консультацій із країнами-членами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ