Підтримати нас

Пишіть чиновникам листи

29 жовтня 2016 01:01
1,161
Поширити:

До громадської приймальні Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я звернулася Марина.

Дівчина переїхала до Херсона із анексованого Криму ще 2014 року. Спочаткуе могла відійти від шоку, що тепер її домівку окупували “зелені чоловічки”. Але швидко взяла в себе в руки і почала життя спочатку.

За освітою Марина – медик. Тому влаштувалася працювати до однієї з  лікарень. Уже в нашому місті дівчина стала мамою. Життя потроху входило в стабільне русло. Одного дня Марині запропонували поїхати до Запоріжжя підвищити свою кваліфікацію. Вона залюбки погодилася, бо дуже любить вчитися. Гроші на відрядження Марині не дали. Пообіцяли виплатити, коли дівчина повернеться. Дівчина повірила, тому до Запоріжжя поїхала за власні заощадження.

Навчання Марині сподобалося, і натхненна вона повернулася до Херсона. І одразу пішла до бухгалтерії, отримати компенсацію за відрядження. Гроші пообіцяли віддати трохи згодом. Спочатку просто “годували”  обіцянками. Потім запевняли, що виникла проблема. Начебто херсонська та запорізька лікарні не можуть визначити, хто саме має виплатити кошти.

Подібний “пінг-понг”  тривав майже рік. У дівчини на руках маленька дитина, допомогти у чужому місті їй нікому. Тому на рахунку кожна копійка. У розпачі Марина звернулася за допомогою до юристів громадської приймальні Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров’я. Виявилося, що увесь цей час переселенка спілкувалася з бухгалтерією лише на словах. І на словах отримувала відповідь. Керівник приймальні Наталя Козаренко порадила Марині знову звернутися до бухгалтерії. Проте цього разу – письмово.

І сталося диво! Як тільки дівчина принесла листа, буквально наступного дня отримала кошти, яких чекала 12 місяців! А потім написала подяку за турботу та професіоналізм юристам Херсонського обласного Фонду милосердя здоров’я.

– Хочу нагадати нашим громадянам – не бійтеся писати до різних інстанцій. Це один із дієвих способів примусити їх працювати і виконувати свої обов’язки, – каже Наталя Козаренко.

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатися до психолога Андрія Калити за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, тел. 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думки авторівпублікаційне обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust, німецькогоФонду Маршалла або їх партнерів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ