Підтримати нас

Прокуратура виявила порушення, внаслідок яких державі завдано збитків на суму понад 7 млн грн

Автор статті
13 лютого 2020 14:25
719
Поширити:

Проведеними органами прокуратури області перевірками встановлено низку порушень законодавства при використанні землі та державного майна.

Виявлені порушення вкрай негативно впливають на стан матеріально-побутового забезпечення та умови утримування в’язнів.

Про це повідомляє Прес-служба прокуратури Херсонської області.

Зокрема, з 2014 року не вирішується питання щодо забезпечення конституційних прав в’язнів у Херсонському слідчому ізоляторі, які тримаються в аварійному режимному корпусі, що створює небезпеку для їх життя і здоров’я. Передбачені на вказані цілі у Державному бюджеті України на 2019 рік кошти у сумі 80 млн грн так і не надійшли, хоча на виготовлення проектно-кошторисної документації вже витрачено майже 2 млн грн.
Водночас встановлено, що для деяких посадовців державних установ, підпорядкованих Міністерству юстиції України, першочергове значення має фінансування проектів із будівництва об’єктів, нагальна потреба в яких у подальшому взагалі зникає.

Так, на ремонт очисних споруд та добудову лікувального корпусу однієї з установ виконання покарань області, в якій утримується чверть засуджених від ліміту наповнюваності, виділено понад 75 млн грн, з яких на виготовлення проектно-кошторисної документації витрачено близько 1 млн грн, а на будівництво – 24 млн грн. Однак роботи, на які виділено кошти в повному обсязі, не виконано, а тендерним комітетом прийнято рішення про відміну торгів у зв’язку з відсутністю подальшої потреби, попри визначення переможця тендеру. Унаслідок таких дій, імовірний обсяг завданих  державі збитків  сягає понад 7 млн грн.

За результатами перевірок зареєстровано два кримінальні провадження за фактами службової недбалості, а до Міністерства юстиції України через Офіс Генерального прокурора направлено листа про вжиття заходів, спрямованих на недопущення виявлених порушень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ