Підтримати нас

Правозахисники повідомили реальну цифру переселенців

08 листопада 2017 13:00
246
Поширити:

Правозахисники вимагають для переселенців з Донбасу та Криму статусу потерпілих від російської агресії. Це потрібно для надання гарантованої урядом допомоги.

За оцінками громадських організацій із захисту прав переселенців, кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні перевищує 2 млн, з яких близько 600 тисяч - діти. Це на 500 тис більше, ніж дає офіційна статистика, повідомляє dw.com.

"Не всі переселенці стають на облік, бо держава не дотримується обов'язку компенсувати їм заподіяну війною шкоду", - пояснила керівниця громадської організації "Луганська правозахисна група" Наталія Целовальніченко.

Причиною того, що частина переселенців так і не стала на державний облік, вона назвала невиконання державою програми відновлення прав та компенсації втрат переселенцям. Йдеться про позбавлення переселенців права на участь у місцевих виборах, відсутність компенсацій за втрачене житло, майно та здоров'я, брак державної допомоги в пошуку роботи та влаштування дітей в дитсадки і школи.

"Люди змушені повертатися в небезпечні умови проживання на окуповані території. Зростає кількість і тих, хто виїжджає в країни Євросоюзу і домагається там статусу біженця", - повідомила правозахисниця.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ