Підтримати нас

"Поїхав назад і потрапив на підвал" - журналістка розповіла, як живуть переселенці

05 березня 2018 16:02
237
Поширити:

"Можу зізнатися: до війни я й не знала, що це таке - економити на їжі. Проте вчасно поїхала", - каже 48-річна Тетяна Заровна.

Gazeta.ua донецька журналістка розповіла, як живуть вимушені переселенці зі сходу України.

"На окупованому Донбасі під питанням право на життя. Багато моїх товаришів зникло без вісти. Не у всіх є здоров'я та гроші аби виїхати на підконтрольну територію. У мене в Києві була робота і друзі на перший час знайшли дешеву квартиру. А ось моєму товаришеві не пощастило. Потрапив "на підвал" до бойовиків, після звільнення виїхав з Донецька під Київ. Зупинився у родичів і одразу почав шукати роботу. За спеціальністю викладача не влаштувався, а працювати фізично не міг. Поїхав назад, бо в Донецьку залишилися "рідні стіни". Майже одразу знов потрапив до терористів. У списки на обмін його поки що не включили, хоча Ірина Геращенко про нього знає.

Нажаль, держава не допомагає переселенцям. Змушені сподіватися на себе. Грузія під час війни 2008 року дала евакуйованим і пільги, і житло. За гроші міжнародних фондів, які Україна отримує на потреби переселенців, можна було обладнати гуртожитки і забезпечити роботою. Замість цього депутати створили фонди та схеми, через які розкрадають ці кошти", - розповіла Тетяна Заровна.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів