Підтримати нас

Пісок із Чорногорії: балканська країна повинна повернути речовину назад

Автор статті
10 жовтня 2020 06:00
844
Поширити:

До "коронавірусного" карантину однією з найрезонансніших тем у Херсоні, безумовно, була ситуація з так званим "чорногорським піском" - токсичною речовиною, яку з порушенням законодавства доставили в наше місто з балканської країни морем для поховання.

Розв'язати проблему намагалися не раз, але, як з'ясовується,  пісок досі перебуває в Херсонському морському порту. На цю обставину звернув увагу заступник міністра охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України Руслан Стрілець, який перебував на Херсонщині з робочим візитом.  

«Коли нам область повідомила про пісок, Міністерство вжило всіх заходів, згідно з нашими міжнародними договорами. Зокрема, направили звернення до Чорногорії, зараз у нас є їхня відповідь про готовність виправити ситуацію. Є два шляхи: перший - погашення чорногорською стороною всіх витрат на утилізацію піску на території України, другий - Чорногорія забирає пісок», - пояснив чиновник.

Перший шлях, звісно, не влаштовує українську державу. Навряд чи влаштує він і містян, якщо небезпечну речовину вирішать все ж утилізувати під Херсоном. Тож, за словами Стрільця, Україна зараз намагається домовитися з чорногорськими колегами задля реалізації “плану №2”. 

«Хочу зауважити,  Україна - не смітник, і небезпечні відходи, які потрапили до нас незаконно, повинні поїхати назад», - заявив заступник міністра. Коли це може статися, чиновник не уточнював, адже зараз пісок перебуває під арештом як речовий доказ у кримінальному провадженні. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ