Підтримати нас

Підприємиця відкрила перший бюджетний готель для переселенців

22 лютого 2018 14:27
653
Поширити:

Жінка з Рубіжного Луганської області відкрила перший та єдиний хостел у місті. 

На це підштовхнула ситуація з переселенцями, розповідає Gazeta.uaпідприємець Євдокія Мілашова. Вона у 90-х роках викупила приміщення у занедбаному гуртожитку та з початком АТО вирішила відкрити там бюджетний міні-готель.

"Ідея з'явилась, коли у місто приїхали перші переселенці у 2014 році. Моя донька селила у себе колег з Луганська. Місця бракувало, а у нас приміщення стояло пусте. Зять поміняв вікна, та достатньо грошей на ремонт не було", – згадує Євдокія Мілашова.

200 тис. грн на техніку, меблі, постіль та матраци отримала завдяки гранту Програми розвитку ООН в Україні. Додатково витратили ще власних 250 тис. грн на ремонт кімнат та даху.

"Найбільше гостей у будні дні, коли у місто приїжджають переселенці, студенти та їх родичі, люди у відрядження, – розповідає Євдокія, – У місті є два конкуренти: місцеві бабусі, які здають розкладушки у себе вдома та готель "Радянський", що коштує дорожче та з гіршими умовами".

 

Зараз у міні-готелі відкриті 8 номерів, є два санвузли. Максимально можуть проживати 30 чоловік. Вартість доби у номері на 6 осіб – 100 грн з людини, у номерах на три особи – 120 грн та за люксовий номер на двох – 350 грн за добу. За ці гроші дають чисту білизну з рушником, можна скористатись кухнею з посудом, пральною машиною. Є невелике приміщення для проведення заходів. Діють знижки на групові замовлення.

"У нас мало реклами хостелу. Є вивіска на вокзалі, роздаємо візитівки. Та поки не вистачає часу зробити сайт", – ділиться Євдокія.

Хостел відкрили у лютому 2017 року. Зараз офіційно працевлаштовані чотири робітники на мінімальну зарплатню, один з яких – переселенець з Донецька. У планах у Євдокії організувати приготування сніданків для гостей хостелу. Також жінка хотіла б зменшити комунальні витрати завдяки енергозберігаючим технологіям. Взимку за опалення, еклектику та воду сплачують близько 20 тисяч грн.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів