Підтримати нас

П’яних за кермом - зашкалює

19 листопада 2019 11:00
407
Поширити:

Кількість ДТП через водіння у стані алкогольного сп’яніння за січень-жовтень 2019 року збільшилась на 25,2% порівняно з аналогічним періодом 2018 року - до 1,004 тис.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров’я з посиланням на дані патрульної поліції України, внаслідок ДТП 1,36 тис. осіб дістали травм, 78 осіб загинули.

Здавалося б, жорсткі штрафи за водіння у нетверезому стані, які  діють в Україні, мали б зменшити кількість п’яних на дорогах, але цього не сталося. Статистика показує, що кількість «п’яних» ДТП в Україні порівняно з країнами-сусідами — досить велика. І як її зменшити — не знає ніхто... Хіба що запозичити досвід зарубіжних країн. Скажімо,   у Німеччині якщо у крові водія   вміст алкоголю перевищує 1 проміле, водій позбудеться не тільки прав на 5 років, а й свободи.

Якщо водія в Італії  помітять п’яним за кермом, а в його крові буде від 0,8 до 1,5 проміле алкоголю, він буде змушений заплатити від 800 до 3200 євро. Окрім цього, кермувальника  позбавлять водійських прав на строк від 6 до 12 місяців, а також є імовірність, що позбудеться на півроку і волі. Якщо ж рівень алкоголю вищий, ніж 1,5 проміле, водій сяде за ґрати на два роки, заплатить штраф  до 6 тисяч євро.

У Китаї водія, який сідає за кермо напідпитку і позбавляє життя людину, чекає публічна смертна кара, за якою спостерігають навіть діти. На засуджених за такий злочин чекає   розстріл або смертельна ін’єкція. Приреченому на смерть вводять або анестетик, який починає діяти вже за 10-20 секунд, або ж цианістий калій, який вбиває за 1-2 хвилини. Також у Китаї існувала практика, коли голови страчених вішали на світлофорах, аби показати водіям, що буде з ними, якщо вони сядуть за кермо  нетверезими.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ