Підтримати нас

Переселенець розповів, як заробляють на декоративних собаках

19 лютого 2017 19:15
235
Поширити:

Багатодітна родина переселенців з Макіївки розводить декоративних собак "Шпіців".

До війни пробували займатися іншими породами. Але після переїзду, усіх псів отруїли місцеві мешканці. Про це Gazeta.ua розповів батько будинку дитячого типу в Володимир Родиков.

"Розводити собак планували ще в Макіївці. Мали ротвейлерів, шарпея і пікінеса. Усіх довелося залишити на догляд батькам. Пізніше дізнався, що люди їх потруїли. Зробили це через нашу проукраїнську позицію. Мені постійно телефонували з погрозами. А в будинок хотіли заселити бойовиків. Щоб цього не сталося, у ньому два з половиною роки жив батько. Однієї ночі в три години хтось з людей кинув на дах коктейль Молотова. Будинок згорів. Батько ледь встиг вибратися", - згадує Володимир Родиков.

Зараз родина має п'ятьох цуценят. Купували їх в різних виробників у двомісячному віці. На корм витрачають 1 000 грн щомісяця.

"Біля нашого будинку маленька територія. Для великих собак місця замало. Тому зупинили свій вибір на карликових шпіцах. Вони маленькі, мало їдять і дорого продаються. Зараз у нас чотири дівчинки і один хлопчик. Є дорожчі, які мають хороший родовід, а є дешевші. Відповідно їхнє потомство матиме різну ціну. Покупці зможуть вибрати цуцика відповідно до гаманця. Породисті коштують від $ 1,5 тис. Дешевше можна купити за 15 тис грн, - каже Родиков. - Приводять шпіци по від трьох до чотирьох цуценят два рази на рік. Відповідно, якщо кожна собачка матиме двох дитинчат, гроші на придбання і корм повернуться з першого виводку".

Володимир Родиков із дружиною Діаною виховують п'ятьох своїх та п'ятьох прийомних дітей. У Макіївці займалися сімейним бізнесом. Мали 54 акваріуми з рибками, яких вирощували на продаж. Покинули дім наступного дня, коли у місто зайшли російські танки. Зараз живуть у, збудованому для них благодійником, будинку під Києвом.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів