Підтримати нас

Переселенка повернула 20 тис. грн від квартирного афериста

23 серпня 2017 12:03
209
Поширити:

Ці гроші Марія Андроманська, переселенка з Донецька, віддала 2016 року за 2 місяці проживання у квартирі та послуги ріелтора. Як виявилось, договір та документи були не справжні, а квартира здавали подобово.

У Донецьку будинок жінки потрапив під обстріл. Заради безпеки, разом з 5-річним сином 2014-го вимушена була виїхати. Зупинилися у знайомих у Броварах Київської області.

У серпні 2016 року почала шукати квартиру у Києві. Усі ріелтори і власники квартир, до яких зверталась жінка, відмовляли через донецьку прописку.

"Тільки по одному оголошенню господарям було все одно, що є маленька дитина, що донецька прописка, навіть зробили знижку. Підписали договір, заплатили за перший та останній місяць та послуги ріелтора. Нам дали ключі, ми поїхали збирати речі для переїзду, – розповідає Gazeta.ua Марія. – Наступного дня прибирала в новій квартирі. Ввечері постукала у двері справжня власниця. Виявилось, що квартиру здавали подобово, документи, що показували, були фальшиві. Викликали поліцію та склали заяву".

У групі у соціальній мережі Марія побачила публікацією з фото паспорта афериста. Автор повідомлення розшукував постраждалих від афери людей. Злочинців затримала поліція. Троє людей, включаючи Марію, подали заяву у поліцію.

Жодного судового засідання по справі ще не було. Розгляд постійно переносили. Марія звернулась до адвоката та почали перемовини зі звинуваченим щодо компенсації. Жінка отримала 20 тис. грн. Також сама склала заяву до суду на компенсацію морального збитку.

"Якщо вже потрапили у таку ситуацію, потрібно шукати інших постраждалих та разом відстоювати свої права. Потрібно знати номер справи у суді та постійно слідкувати за датами засідань, іншими новинами. За нас це ніхто не робитиме",– зазначає Марія.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ