Підтримати нас

Переселенка отримала гроші на власну фітнес-студію

30 вересня 2017 12:00
313
Поширити:

Переселенка з Донецька допомагає дітям переселенцям та родинам за допомогою фітнесу. Частину занять дає безкоштовно. 

Про це Анна Негода розповіла кореспонденту Gazeta.ua.

На старті жінка вклала 17 тисяч гривень. На них придбала килимки, гантелі, обручі, скакалки, кулер з водою та меблі для дитячої кімнати. Ці кошти Анна отримала від міжнародної організації Save the Children. Приміщення для занять надала безкоштовно місцева бібліотека ім. Т. Шевченко. Там після ремонту відкрили зал для хореографії.

 

"Такі заняття розраховані на дівчат від 12 років та жінок, - розповідає Анна, - Для дітей проводжу заняття вдень безкоштовно. Жінки платять благодійний внесок у 30 грн за заняття. Абонемент за 8 занять коштує 220 грн".

У вартість включена дитяча кімната. Поки мама займається спортом, дитина може почитати книжки та погратись з іншою малечею.

"Раніше займалась бальними танцями, потім - фітнесом у Донецьку. Зараз сама вчусь по відеоуроках вдома, - розповідає Анна, - Тільки починаю рекламувати студію. Заняття відвідують мало людей, переважно студентки. У групі займаються і мої дві доньки, які постійно зі мною".

Анна паралельно проводить благодійні майстер-класи у школах для старшокласників. До волонтерської діяльності привело пережите потрясіння 29 листопада 2016 року. У той день Анна відвідувала батьків у Авдіївці. Місто обстрілювали. Ввечері у подвір'я прилетів снаряд. У будинку вибило вікна, вимкнулось світло, пробило газову трубу.

"Сусідку осколком від снаряда пробило голову. Її чоловік був у шоковому стані, стояв та не міг поворухнутись, забув як викликати швидку. Спробували надавати першу допомогу, робили бандажі. Швидка спочатку відмовлялась їхати, бо тривали сильні обстріли району. Ми не думали про них, не зважали на пробиту газову трубу, що могла вибухнути, намагались врятувати жінку. З рештою, карета швидкої приїхала та забрала сусідку. На наступний день телефонувала дізнатись про стан, та мені сказали, що вона померла по дорозі, - розповідає Анна, - Тоді почала займатись волонтерством".

Анна знайшла спонсора та організувала роздачу дитячого харчування, допомагала різним благодійним організаціям роздавати гуманітарну допомогу переселенцям. Потім створила власну громадську організацію.

Зараз Анна займається рекламою танцювальної студії, збирає групу на тренування та планує розвивати бізнес, продовжити безкоштовні майстер-класи для дітей. Мріє викладати фітнес у рідній Авдіївці, де живуть її батьки.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів