Підтримати нас

Переселенець розповів, як відкрив меблеву студію

Автор статті
04 червня 2018 09:41
307
Поширити:

Розповідає Андрій Саєнко з Авдіївки Донецької області, який відкрив у Києві меблеву студію "Доміно".

Для створення невеликої майстерні з виготовлення меблів потрібно мати ручний інструмент. Для початку згодиться й недорогий китайського виробництва до 1000 грн. Передає розмову з чоловіком Gazeta.ua.

"Відтворити бізнес у Києві мені було просто, бо знав з чого починати, – розповідає Андрій. – Виготовленням меблів займаюсь 18 років. Роблю корпусні меблі для дому та офісу. Усе, крім диванів та інших м'яких меблів".

У Києві орендує невелике офісне приміщення. Туди запрошує клієнтів для демонстрації зразків дерева, фурнітури. Матеріали продають посередники у Києві. Зазначає, що українських виробників дуже мало.

"Не можу конкурувати з дешевими виробниками. Меблі на замовлення коштують дорожче, бо робимо ексклюзивні речі під розміри клієнта, – зазначає Андрій, – Важко змагатись з фірмами, що працюють на ринку понад 10 років та мають постійних клієнтів".

 У компанії працює сам. Додатково наймає людей для збирання меблів. Проект від малюнку до установки роблять мінімум за 2 тижні. Усе залежить від матеріалів, що замовляють окремо. Більше орієнтований на виготовлення меблів для дому. Купують здебільшого кухні та вбудовані шафи.

 

"Використовую найпростішу програму для створення візуалізації. Вчився сам, – розповідає Андрій. – Іноді людям важливо, щоб була красива картинка. Іншим – функціональність. Можуть приходити всією родиною та обговорювати, де та які саме шафи розмістити на кухні. І цей процес може тривати тиждень. А є й такі, що роблять замовлення за годину. Приносять картинку і просять зробити так само".

У студії меблів "Доміно" є свій сайт та сторінка у Facebook. Дають платну рекламу в інтернеті, на сайтах оголошень. За словами Андрія, частіше роблять повторне замовлення клієнти, які вже раніше користувались послугами. Звертаються як приватні особи, так і будівники й дизайнери.

"Є мінімальна сума, за яку готовий працювати, – це п'ять тисяч гривень. Менше - не вигідно, – зазначає Андрій. – Дуже не комфортно працювати у нестабільній країні. Постійно думаю про те, що беру аванс 20 тисяч, а завтра це вже буде 10. Як це було в Донецьку, коли долар підскочив у рази. Ми здавали замовлення людям, працюючи в мінус".

2015 року Андрій Саєнко з родиною приїхав до Києва з Авдіївки Донецької області. У Донецьку мали свою меблеву студію з цехом та декілька співробітників. Вдалось вивести тільки ручний інструмент. Спочатку спробували пожити та працювати в Одесі. Та там не вдалось налагодити бізнес.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ