Підтримати нас

Орендодавці досі утискають переселенців у правах (відео)

Автор статті
02 серпня 2018 09:00
304
Поширити:

Марія, як багато донеччан, вимушено переїхала із сім’єю до Києва у 2014 році, тікаючи від війни.

І, як і більшість її побратимів по нещастю, зіткнулася із проблемою пошуку житла, повідомляє ranok.ictv.ua.

«Тут кілька факторів відразу. Але прописка – питання номер один до сих пір. І вони, коли чули «переселенці», при чому це були солідні агентства, кидали слухавку чи не передзвонювали», – розповідає Марія.

Внутрішньо переміщених осіб держава змогла забезпечити доволі скромним житлом. Але далеко не всіх. Наприклад, у модульних містечках живе лише 1% переселенців. Ще частина поневіряється між гуртожитками та санаторіями. Ті ж, кому з роботою та грошима пощастило більше, хотіли б взяти житло в оренду, та, на жаль, не можуть.

Найбільший ворог переселенців – це імідж. Той, що його роками створювали політики та медіа. Той, що стверджує: Донбас – бандитський регіон.

Експерти з нерухомості визнають: внутрішньо переміщеним особам на пошук квартири у середньому треба витратити більше часу, ніж приїжджим з інших регіонів. Згідно з конституцією, в Україні заборонена будь-яка дискримінація: расова, релігійна, за сексуальною орієнтацією. Чому ж утискають права внутрішньо переміщених осіб?

Зараз абсолютна більшість орендодавців здають своє житло неофіційно і не сплачують податків. Від цього страждає як держскарбничка, так, власне, і переселенці, які мають право на пільги та субсидії. Тож, шановні власники квартир, не треба ділити людей на класи, особливо за стереотипними ознаками. Адже завтра до вас може завітати податкова інспекція.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ