Підтримати нас

"Навчаємо малювати в будь-якому віці" - переселенка з Луганська відкрила арт-студію

26 серпня 2017 12:02
254
Поширити:

Художниця Ольга Растєряєва відкрила у Києві власну арт-студію після переїзду з Луганська.

"Ідея виникла давно. Вісім років я навчала луганських школярів у школі мистецтв. Почала розуміти, що все можливе як викладач уже зробила і потрібно зайнятися саморозвитком. Тому пішла зі школи і почала проводити майстер-класи з масляного живопису для дітей і дорослих у психологічних центрах. З часом це переросло у систематичні курси. Коли переїхала у Київ, цю справу продовжила", - розповідає Gazeta.ua Ольга Растєряєва.

Заняття проходять в квартирі, яку обладнала під студію, або з виїздом у різні куточки міста чи за його межі. Є групові курси для дорослих та дітей. Часто просять проводити індивідуальні майстер-класи.Ольга Растєряєва відкрила у Києві власну арт-студію

Автор: з архіву Ольга Растєряєвої

"Спочатку продовжила навчати клієнтів з Луганська. Зрозуміло, що багато з-них роз'їхалися різними містами. Тому організувала онлайн-курси. Це були нетрадиційні техніки малювання, живопис гуашшю та скетчинг. Поступово почала знайомитися і займатися з киянами. Спрацювала "сарафанне" радіо і база клієнтів розширилася", - розповідає Ольга.

В студії Ольга навчає академічному малюнку та живопису. Також проводить майстер-класи за різними техніками: масло, гуаш, акварель, пастель, олівець, чорна ручка.

"Є цікавий курс — скетчінг. Це швидкий малюнок. Ми ходимо малювати в парки, на вулицю. У холодні пори року йдемо у кафе. Малюємо з натури інтер'єри і цікаві композиції, робимо замальовки людей. Проводимо майстер-класи з виїздом по Києву і за його межами. Нещодавно їздили в Карпати. Зараз плануємо поїхати у Качанівський палац Чернігівській області" .

Ольга Растєряєва відкрила у Києві власну арт-студію

Найдешевший майстер-клас, коли клієнт приходить зі своїми матеріалами, коштує 150 гривень за три години. Найдорожчий — 450 гривень з масляного живопису, коли матеріали надає студія. Закупити індивідуальний комплект для масляного живопису коштує 2,5 тис грн. Один колір фарби коштує — близько 60 грн.

"Такі набори зазвичай купують ті, хто хоче серйозно займатися малюванням. Багато приходять спробувати щось нове. Відвідують одне-два заняття, малюють собі на пам'ять картину і отримують від того задоволення. Є люди, які хочуть спробувати малювати, але переживають, що у них не має таланту. Наше завдання - показать їм, що головне мати бажання і все вийде. Навчитися можна у будь-якому віці, - каже Ольга. - Зараз студія розвивається. Це моя основна робота. Нічим іншим займатися не хотіла б. Викладати живопис — моє покликання, воно надихає та приносить задоволення".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ