Підтримати нас

На окупованій території Херсонської області проблеми із веденням бізнесу 

05 вересня 2024 20:53
182
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Незаконна влада Херсонщини попри намагання впроваджувати кредитування та створювати нові програми для ведення бізнесу, має проблеми на окупованій території. 

Про це “Вгору” повідомив заступник директора  Центру близькосхідних досліджень   аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією  Сергій Данилов. 

Він зазначив, що російські фірми вкладають гроші в інфраструктуру Херсонської області у військових цілях. Зокрема, будівництво доріг для логістики армії РФ. 

Також російські окупанти дозволяють торгівлю місцевим рибалкам, попри заборону виходу в море. 

"На початку окупації у колаборантів були високі заробітні плати, тож розвивалась сфера послуг”, – додав Данилов. 

Проте пізніше їх почали зменшувати.

Одному із пропагандистських видань Призначений Кремлем незаконний голова Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що бізнес на окупованій території тільки нібито почав працювати:

“Він ще далеко від того, як це повинно відбуватись. Зараз особливо важливо залучати фінансові структури та отримати кредити, транші, таким чином створити спільний бізнес (ред. з РФ)”.
  • Призначений Кремлем незаконний голова Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що бізнесменам, які негативно ставляться до РФ, не повернуть підприємства, розташовані в регіоні. Керівник департаменту документування воєнних злочинів у Українській Гельсінській спілці з прав людини Сергій Мовчан зазначив, що фактично вони просто грабіжники, які забирають. Просто грабіжником є не конкретна людина, а ціла держава.
  • Очільник Кремля Володимир Путін підписав указ про виплати працівникам індивідуальних підприємців, яких відрядили на окуповані території. У разі загибелі працівника виплачують 5 мільйонів рублів, якщо вони отримали поранення – 3 мільйони.
  • У коментарі “Вгору"заступник директора Центру близькосхідних досліджень повідомив, що на півдні через посушливу погоду збір урожаю зменшився, у порівнянні із 2023 роком. Але це не заважає вивозити сільгосппродукцію з окупованої Херсонщини на територію РФ. 
  • Херсонщина посідає друге місце по Україні (після Запорізької) за рівнем збитків та втрат в аграрному секторі. За даними дослідження фахівців Київської школи економіки, втрати аграрного сектору Херсонської області внаслідок війни становлять $5,6 млрд, а збитки – $2 млрд.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів