Підтримати нас

На Херсонщині директорку фонду засудили, фонд позбавили пільг

16 березня 2018 16:25
708
Поширити:

З Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги виключено херсонську псевдоблагодійну організацію. Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби області.

За офіційною інформацією, торік, під час операції «Рубіж-2017», працівники оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління викрили благодійний фонд, посадові особи якого під виглядом гуманітарної допомоги незаконно ввозили в Україну різні товари, зокрема, одяг. І на підставі підроблених документів проводили розмитнення за нульовою ставкою, а потім продавали. Зокрема, під час обшуків, податкові міліціонери вилучили 22 тонни різних імпортних товарів.

Херсонський міський суд визнав посадову особу «благодійної» організації винною в ухиленні від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) і оштрафував на 17 тис. гривень. До того ж конфісковано вилучений товар, а ще «благодійник» має повернути державі майже мільйон гривень (845 тис. грн..) несплачених податків. Коли вирок суду набрав чинності, керівництво обласного управління ДФС звернулось до Міністерства соціальної політики України і відтепер фонд виключено з Єдиного реєстру отримувачів гуманітарної допомоги.

В офіційній інформації не повідомляється, що це за фонд, і яка посадова особа визнана винною.

Але в Єдиному реєстрі судових рішень вдалось розшукати більш детальну інформацію про цю кримінальну справу.

Цікаво, що насправді, кримінальне провадження було відкрито раніше, ще у листопаді 2016 року. А винною у скоєні злочину визнана керівниця Херсонського обласного благодійного фонду допомоги людям, залежним від алкоголю, наркозалежним людям, їх сім'ям та людям без притулку «Реавіта».

Згідно інформації іншого реєстру, юридичних та фізичних осіб-підприємців, фонд засновано п’ять років тому, у лютому 2013 року. Напрямки роботи: надання послуг догляду із забезпеченням проживання для осіб з розумовими вадами та хворих на наркоманію; догляду із забезпеченням проживання для осіб похилого віку та інвалідів; надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання (основний).

Але статутний капітал фонду - нуль гривень.

Його керівником і одночасно підписантом значиться  херсонка Тапе Ольга Борисівна. Але хто засновник , «покрито таємницею»: у реєстрі, там, де має бути вказано прізвища та адреси всіх засновників, чомусь вказано тільки, що «всього членів організації  п’ять осіб».

Також Тапе Ольга Борисівна з 2008 року є приватним підприємцем, займається роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах. І одночасно,  з квітня 2015року - засновником, власником і керівником товариства з обмеженою відповідальністю «КРІСТВОРК». Основний вид діяльності цього підприємства - виробництво дерев'яних будівельних конструкцій і столярних виробів, а також лісопильне та стругальне виробництво, роздрібна торгівля меблями, освітлювальним приладдям та іншими товарами для дому в спеціалізованих магазинах. Але крім цього, має дозвіл на діяльність у сфері охорони здоров'я; роздрібну торгівлю медичними й ортопедичними товарами в спеціалізованих магазинах; та роздрібну  торгівлю уживаними товарами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ