Підтримати нас

На Джарилгачі – нелегали

12 серпня 2016 02:01
512
Поширити:

Ми вже писали про те, що дістатися до острова Джарилгач – “українських Мальдівів” можна на швидкісних човниках. Проте швартуються вони не на пірсі, а на півлегальній базі серед очерету. Жодних рятувальних жилетів відпочивальникам марно і чекати. Із засобів порятунку – лише капітан у плавках.

Легальність подібних перевезень за 120 гривень з людини також викликала багато сумнівів. І їх днями підтвердили представники фіскальної служби, прикордонники та працівники Служби безпеки. Під час рейду вони обстежили 14 маломірних суден, які возили туристів на острів Джарилгач.

За результатами проведеної перевірки 7 громадян-порушників отримали протоколи про адміністративну відповідальність за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації та дозвільних документів. Розмір адміністративного штрафу за таких випадків складає 17000 – 34000 гривень. Матеріали вже направили до Скадовського районного суду. Тепер слово за ним. А перевірки тривають.

На превеликий жаль, ані рейди-перевірки, ані штрафи зовсімне гарантують, що подібний бізнес вийде з тіні. Бо надто прибутковими є перевезення до острова.Та й трохи дивною виглядає активна боротьба з дюральками, що розгорнулася аж наприкінці курортного сезону. Також хотілося б, аби відповідні органи звернули увагу і на причали, які ведуть до тих самих човників-порушників. Причал “три дошки”, що ходить ходором під ногами,  аж ніяк не може відповідати правилам техніки безпеки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ