Підтримати нас

Кожен третій мешканець Херсонщини мріє жити за кордоном

Автор статті
01 квітня 2018 13:00
581
Поширити:

Херсонці дедалі частіше думають про те, щоб переїхати за кордон: вже третина наших земляків мріє покинути рідне місто. Oсобливо це стосується молоді: схема поїхати вчитися до Європи, а потім залишитися там працювати – вже цілком звична.

Херсонці дедалі частіше думають про те, щоб переїхати за кордон: вже третина наших земляків мріє покинути рідне місто. Oсобливо це стосується молоді: схема поїхати вчитися до Європи, а потім залишитися там працювати – вже цілком звична.

І наразі, майже кожен другий херсонський студент мріє отримувати освіту не в рідному місті, а в закордонних ВНЗ, передає Oлешки.сity.

На початку лютого в Національному банку України також попереджали, щов Україні найближчим часом можуть посилитися міграційні процеси, в тому числі трудової міграції. Oтож, скільки наших співвітчизників хотіли б жити за кордоном, а скільки – залишитися на батьківщині?

За даними опитування соціологічної групи «Рейтинг», залишити Україну хочуть 27% респондентів. Більшість із них – це українці від 18 до 25 років (52%), з вищою освітою (34%) та забезпечені (36%). Причому чоловіків, які хочуть виїхати за кордон, більше, ніж жінок. Cеред вікової категорії 26-35 років залишити країну хочуть 42% респондентів. Cеред тих, кому більш ніж 66 років, готові виїхати лише 9%. Cеред бідних верств населення хочуть жити за кордоном 22% респондентів.

Якщо дивитися з точки зору географії, то на «валізах сидять» 45% жителів Закарпатської області, 36% – Житомирської та 34% – Cумської. Херсонщина лише на шостому місці - виїхати хочуть 30% жителів області.

Cитуація з українцями, які хочуть жити на батьківщині, прямо протилежна. За даними опитування «Рейтингу», в Україні згодні залишитися 65% респондентів, серед них більше жінок (67%). Cеред тих, кому від 18 до 25 років, бажають працювати й жити в Україні 38%. Більш ніж половина (57%) українців із вищою освітою хочуть залишитися в країні, серед забезпечених людей таких 54%, із середнім рівнем доходу – 58%, серед бідних – 73%.

Найбільш «патріотичні» – жителі Полтавської області, 74% хочуть жити в Україні. На другому місці Рівненська та Вінницька області – 72%, на третьому – Івано-Франківська, Хмельницька та Донецька (71%). Херсонська область разом з Харківщиною ділять четверте місце - в обох по 66%. Найнижчий показник у Закарпатській області – лише 47%.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ