Підтримати нас

Інженер з Горлівки допомагає налагодити інтернет-маркетинг харківським компаніям

Автор статті
24 вересня 2017 06:05
650
Поширити:

Для відкриття компанії з інтернет-маркетингу потрібні потужні комп'ютери, роутери, принтери. Вартість обладнання – близько 50 тисяч гривень. Орендувати приміщення можна у відкритому просторі коворкінгу або працювати з дому.

Про це Gazeta.ua розповіла Ольга Лаврова з Горлівки, яка у 2015 відкрила компанію "IMA - Інтернет-маркетинг для промисловості" у Харкові.

"Сьогодні навіть шиномонтажка може мати сторінку в інтернеті. Це питання успіху в бізнесі, – вважає Ольга, – Керівнику потрібно розуміти, куди він витрачає гроші, адже сайт коштує не дешево. Для цього можна пройти безкоштовні онлайн курси".

Замовляють переважно корпоративні сайти. Вартість від 10 до 50 тисяч гривень. Щоб сайт включав усі етапи продажу в компанії, на його розробку витрачають 2-4 місяці. Супровід у соціальних мережах – від 5 тисяч грн у місяць. У компанії Ольги працює дизайнер, копірайтер та програміст. З майбутніми співробітниками знайомилась на освітніх заходах.

"Не давала платну рекламу. Шукаю нових клієнтів на різних заходах. Пишу про цінності компанії та власні на сторінці у Facebook. Відгукуються люди, які готові працювати разом, а не просто дати гроші, щоб ми усе зробили за них, – ділиться Ольга, – Якщо щось кульгає на підприємстві, нові технології не допоможуть, а тільки зашкодять".

Зараз усі співробітники працюють з дому. Тож витрати складають тільки податки та зарплати.

"Виявилось, що харків'яни не люблять приїжджати один до одного в офіси. Люблять зустрічатись у кафе та у коворкінгах, – зазначає Ольга, – Підприємці у Харкові більш відкриті, створюють більше консалтингових фірм. У Горлівці не було жодного офісного бізнес-центру, були переважно промисловихі компанії"

Найскладніші замовлення - на комплексний інтернет-маркетинг. Щоб зрозуміти, як організована робота та у чому проблема компанії, Ольга зустрічається з новими клієнтами один раз на тиждень.

"Можу вникнути в будь-яку сферу, бо вже був свій бізнес з усіма процесами – від проектування до виробництва, – розповідає Ольга, – Не можемо допомогти тим компаніям, де взагалі відсутній маркетинг, не ведеться база клієнтів, немає поваги до персоналу".

У Горлівці в Ольги була своя мережа магазинів з продажу та виробництва світотехніки. За 16 років роботи у компанії працювало 40 людей. Нічого вивезти не вдалось.

"Завдяки громадським організаціям пройшла безкоштовно дорогі курси по інтернет-маркетингу, – розповідає Ольга, – Від благодійного фонду "Відродження" отримала 45 тисяч гривень на страт. Змогла придбати техніку та орендувати офіс у коворкінгу на декілька місяців. Зараз планую вийти на міжнародний ринок".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ