Підтримати нас

Імунітет можна зміцнити... силою думки

Автор статті
18 листопада 2016 16:45
647
Поширити:

Мартін Фуссенеггер з колегами з Швейцарської вищої технічної школи (Цюріх) створили механізм, що активізує імунітет... силою думки. Розумове зусилля запускає захисні можливості організму, і цей запуск є відповіддю на роздуми. В результаті починає активно вироблятися інтерферон, який вбивчо діє на віруси.

Під час екперименту, як пише сайт Запас слов,  фізіологічні процеси відбувалися у лабораторної миші, проте імпульси мозку, що перетворювалися на регуляторні команди, належали людині. Сенсор на лобі учасника-людини приймав “інформацію” від його ж мозку і передавав її через Bluetooth на пристрій, прикріплений до тварини.

При цьому нейрокомп'ютерний інтерфейс перетворює ЕЕГ-ритми мозку в певний сигнал, спрямований в зовнішнє середовище. Цей сигнал, своєю чергою, фіксується зовнішнім пристроєм. Оптогенетичні модифіковані клітини тваринио включали в себе фотобілок, який реагував на світловий вплив, що має певну довжину хвилі. Даний імпульс “вмикав” фоторецептор миші, який і давав сигнал до початку синтезу білка, що активізує вироблення інтерферону. Миша при цьому вільно переміщалася поверхнею з електромагнітним полем.

Вчені не збираються зупинятися у дослідженнях. Можливо, кажуть вони, завдяки силі думки можна буде перемагати не лише застуду, а й інші хвороби.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ