Підтримати нас

Голопристанська МВА запускає проєкт розповідей про жахи російської окупації

Вгору
Автор статті
24 березня 2024 09:58
326
Поширити:

Голопристанська МВА запускає проєкт “Живі історії окупованої Голопристанщини” – це історичні статті-розповіді, написані в документально-художньому стилі на основі реальних подій і свідчень очевидців щодо російської окупації та агресії на території Голопристанської громади.

Про це йдеться на сайті Голопристанської міської військової адміністрації.

Зазначається, що проєкт має на меті розповісти про жахи окупації лівобережжя Херсонщини, він спрямований на те, щоб привернути увагу до страждань, які пережили місцеві жителі в період російської агресії.

“Життя та історії цих людей – це сучасний історичний спадок для майбутніх поколінь, який не можна втрачати. У цих історіях жителі Голопристанської міської територіальної громади розповідають про своє життя та дім – свою батьківщину, свої спогади й важливі моменти жахливих подій, що пережили в окупації. Кожна історія – це розповідь про особисту та масову трагедію, яку принесла російська навала”, – розповідають на сайті МВА.

Над цим проєктом працює команда волонтерів, серед них – гопрянка Світлана Ярова, яка займається оформленням текстів розповідей жителів Голопристанської громади.

Слідкувати за проєктом “Живі історії окупованої Голопристанщини” ви можете:

  • на сайті Голопристансьої МВА (Голопристанської МТГ) за посиланням;
  • на офіційних сторінках ГМВА (ГМТГ) у Facebook та Telegram під хештегом #живі_історії_Голопристанщини

Заради безпеки імена та назви населених пунктів не зазначатимуть.

  • 1 березня, в Естонії проєкт "Lament of Kherson region" відкрив виставку книги про херсонців, над якою працювали дванадцять митців. Вона триватиме протягом березня.
  • Проєкт "Lament of Kherson region" створив книгу про історії жителів Херсонщини, яка проілюстрована за технологіями X століття. Над нею працюють херсонські художники під час резиденції в Таллінн, під менторством художника та керівника Центру української культури Анатолія Лютюка.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ