Підтримати нас

До уваги переселенців, які мешкають на Херсонщині!

Vgoru
13 червня 2016 07:35
352
Поширити:

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2016 № 167, починаючи з 01 липня 2016 року виплата пенсій всім внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України".

Тобто, з 01 липня 2016 року виплату пенсій внутрішньо переміщеним особам, які не звернулися за переведенням пенсії до Ощадбанку, буде припинено до дати звернення.  Тому, внутрішньо переміщеним особам, які наразі не обслуговуються в публічному акціонерному товаристві "Державний ощадний банк України" слід терміново звернутися до зазначеної банківської установи для відкриття поточного рахунку та повідомити органи Пенсійного фонду реквізити відкритого пенсійного рахунку.

Для забезпечення виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам Ощадбанком буде здійснюватися емісія платіжних карток, які одночасно є  пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. Такі платіжні картки видаються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня
2014 року № 509 "Про облік внутрішньо переміщених осіб" (зі змінами) та Порядку емісії платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 08 квітня 2016 року № 7-1. При цьому у разі одержання особою платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, пенсійне посвідчення звичайного зразка не видається.

Тим внутрішньо переміщеним особам, які вже обслуговуються в установах Ощадбанку, необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду за місцем проживання з метою складення заяви на виготовлення електронного пенсійного посвідчення. При собі мати: паспорт, пенсійне посвідчення, ідентифікаційний номер, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, фото (3 x 4).

Внутрішньо переміщеним особам з числа військових пенсіонерів для обміну платіжних карток слід звернутися до управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян (вул. Комкова, 76 А) або до відповідальних осіб в управліннях Пенсійного фонду в м.Херсоні, Генічеському районі, м. Нова Каховка, Бериславському та Голопристанському об’єднаних управліннях.

Електронне пенсійне посвідчення виготовлятиметься на ім'я особи, якій призначено пенсію. Якщо пенсію призначено неповнолітній або недієздатній особі чи особі, цивільна дієздатність якої обмежена, то в електронному пенсійному посвідченні зазначатиметься прізвище, ім'я та по батькові батька (матері) або опікуна чи піклувальника.

У новому документі зазначатиметься графічна та електронна інформація про власника та його електронний цифровий підпис.

Крім того, вказуватимуться відомості про вид пенсії, групу, причину інвалідності й строк, на який установлено інвалідність.

У разі продовження строку призначення пенсії, установлення інвалідності або продовження її на новий строк відбуватиметься емісія нового посвідчення.

Виготовлення електронного посвідчення здійснюватиметься на підставі заяви пенсіонера, поданої до територіального органу Пенсійного фонду України, протягом 30 робочих днів із дня прийняття такої заяви.

Такий документ видаватиметься у вказаному в заяві відділенні банку особисто пенсіонерові, а якщо пенсіонером є неповнолітня або недієздатна особа чи особа, цивільна дієздатність якої обмежена, — батькам, опікуну, піклувальникові (законному представнику), за умови, що буде пред'явлено документи, за допомогою яких банк зможе ідентифікувати таку особу.

Нове пенсійне посвідчення як платіжна картка діятиме до трьох років за умови, що фізична ідентифікація одержувача пенсії у відділеннях банку відбуватиметься перші два рази кожні шість місяців, а надалі — кожні дванадцять місяців. Загалом таке пенсійне посвідчення використовуватиметься як платіжна картка (в магазинах, банках тощо) до закінчення строку її дії, або в разі закінчення строку призначення пенсії.

Більш детальну інформацію можливо отримати за телефонами гарячих ліній: 35-39-02 (головне управління Пенсійного фонду України в Херсонській області), 45-39-38 (управління військовослужбовців та деяких інших категорій громадян головного управління), 42-95-71 (управління Пенсійного фонду України
в м. Херсоні).

Управління Пенсійного фонду України в місті Херсоні

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів