Підтримати нас

Діти переселенців озвучили українські історії

04 лютого 2018 14:36
655
Поширити:

Діти з родин перселенців з Донецької та Луганської областей записали аудіо-історії для дітей з порушенням зору.

Про соціальний проект розповіла Gazeta.ua Діна Ібрагімова, генеральний директор громадського дитячого інтренет-телебачення і радіо "Веселка TV".

Працювали над записом 23 дитини з родин переселенців. Наймолодшим було 6 років, найстаршим – 13. Усі діти телеведучі студії "Веселка TV".

"Прозу читати значно складніше. Дітям було не просто тільки голосом передати емоції, зробити правильні акценти, – розповідає Діна, – Також дітям з російськомовних родин не просто промовляти на чистій українській мові та передавати український колорит. Часто були сльози, коли не виходила правильна інтонація".Знадобилось 4 місяці та 130 000 грн аби записати 20 історій

Знадобилось 4 місяці та 130 000 грн аби записати 20 історій.

Загалом, знадобилось чотири місяці та 130 000 грн аби записати 20 історій.100 тисяч грн на реалізацію проекту надали у Агенстві ООН у справах біженців у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується громадською організацією "Крим СОС". Історії обирали з книжки "Жменька слів для доброго настрою" Слави Світової. Записували у професійній студії.

"Унікальність наших історій у 3-D ефекті. Коли на фоні дитячих голосів чутно, як скрипнули дверцята шафи, їде машина чи гомонить "веселий базар". Дитина може заглибитись у власний світ та прожити дійство в уяві, – ділиться Діна, – Наші історії допоможуть і дітям з дислексією, коли виникають складнощі з читанням. Адже вони чудово засвоюють матеріал на слух. У нашій студії було декілька дітей з цим розладом".

Історії записали на 300 флешках, що будуть передані 13 школам-інтернатам, де навчаються діти з порушенням зору, а також до спеціалізованих бібліотек. 20 лютого історії будуть доступні для усіх охочих на YouTube каналі "Веселка TV" завдяки видавництву "Брайт Стар Паблішинг".

300 флешок отримають діти з порушенням зору та спеціалізовані бібліотеки

300 флешок отримають діти з порушенням зору та спеціалізовані бібліотеки.

"Флешки з історіями жовтого кольору з блакитними стрічками. Виявляється, слабозрячі діти сприймають тільки жовте. І батьки таких дітей дякували нам, що обрали саме такий колір", – зазначає Діна.

У 2010 році в Луганську дитяча студія "Веселка TV" записала перший в Україні диск аудіо-казок озвучений дітьми. Над другим почали працювати у 2013 році. Для запису 1000 дисків потрібно було знайти 20 000 грн. На жаль, казки не опублікували в Інтернеті через відсутність авторських прав на твори.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ