Підтримати нас

Де ночувати людям?

28 листопада 2016 13:50
1,114
Поширити:

З початком анексії Криму до Херсонщини почали приїжджати люди, які не змирилися з окупацією півострова. Після початку подій на Сході країни громадяни почали тікати до більш мирних областей.

У тому числі, до Херсонщини. Аби скоординувати дії усіх служб, у нашій області створили спеціальний штаб. А саме –  Регіональний штаб Херсонської області з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО.

До його складу увійшли не лише представники відповідних департаментів, а й члени громадських організацій. Одна з них – Херсонський обласний Фонд милосердя і здоров’я.

Штаб проводить засідання раз на місяць, аби обговорити та допомогти вирішити проблеми переселенців. Чергове засідання відбулося 18 листопада.

Найболючіше питання, з яким стикаються родини із зони АТО та Криму, – житло. Вільних гуртожитків поки немає, “зайвих” квартир також. Найчастіше людям просто немає де переночувати, поки вони прямують до родичів.

Проте з’явилась надія. Департамент соціального захисту найближчим часом підпише договір із хостелом. Хоча мали це зробити ще кілька місяців тому. У перекладі з англійської хостел – це гуртожиток. Це такий собі міні-готель для бюджетного проживання. Зупинятись у хостелі на Сенявіна зможуть лише переселенці, і не більше 5 днів. В обласному бюджеті на цю добру справу передбачили 35 тисяч гривень до кінця року. За ці кошти переселенців будуть ще й годувати, і надавати певні медикаменти.

Проживання однієї людини коштуватиме бюджету 112 гривень на добу.

Що стосується забезпечення ліками, то члени Регіонального штабу виступили з ініціативою  укласти договір з однією з аптек. Там переселенці зможуть отримувати ліки першої необхідності, пред’явивши рецепт від лікаря.

А от розміщувати людей із особливими потребами в Херсоні ніде. І не лише у місті, а й у області. Єдиний заклад, який може прийняти таких громадян, – геріатричний пансіонат у Голій Пристані. Проте прийняти він може лише 10 людей. І до самого пансіонату переселенцям потрібно ще дістатися.

Не залишаться без уваги і діти переселенців. До Святого Миколая та новорічних свят їм готують солодкі подарунки та веселі концерти.

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатися до психолога Андрія Калити за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, тел. 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думки авторівпублікаційне обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust, німецькогоФонду Маршалла або їх партнерів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ