Підтримати нас

Чому виникають конфлікти з переселенцями

Автор статті
29 травня 2017 12:01
270
Поширити:

Майже половина переселенців знаходяться за межею бідності. Це стає причиною їхніх конфліктів з місцевим населенням.

Про це розповідає радник Міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб Володимир Антонюк в інтерв'ю ірress.

"В низці міст, де традиційно відсутня будь-яка конкуренція, збільшився попит на робочі місця. Місцеві мешканці пов'язують труднощі з пошуком роботи та більш високі вимоги до кандидатів із приїздом ВПО. Серед головних причин конфліктів також гуманітарна криза, розпалювання розбрату та ворожнечі в ЗМІ, відверта демонстрація негативних стереотипів про ВПО представниками органів місцевого самоврядування", - каже Володимир Антонюк.

За словами радника, соціально незахищені сім'ї в місцевих громадах вважають, що через переселенців соціальні служби почали приділяти їм менше уваги. Таку думку спричинила неправильна поінформованість.

"Рівень конфліктності зріс також через через специфіку подання інформації про пільгові ресурси. Наприклад, після звільнення міста Сєвєродонецька місцевим мешканцям з правом на безоплатне забезпечення препаратами у лікарнях відповідали, що інсуліну немає. Пояснювали, що він увесь витрачений на переселенців. Аналогічними аргументами користувалися, коли пояснювали відсутність вакцин. Як результат – люди були досить агресивно налаштовані до ВПО"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ