Підтримати нас

Чому треба регулярно вживати грейпфрут

25 вересня 2016 14:00
1,075
Поширити:

Ось і настала холодна осінь. Синоптики прогнозують дощі та суттєве зниження температури повітря. В таку погоду досить легко можна захворіти. Тому, щоб вберегти організм від простудних захворювань, потрібно вживати якомога більше овочів та фруктів, які містять велику кількість вітаміну С. Сьогодні ми поговоримо, чому потрібно включити до раціону харчування грейпфрут, чим він буде корисний та які вітаміни у ньому містяться.

Отже, грейпфрут - це найвище дерево з цитрусових, оскільки його висота може досягати 10-12 метрів. Це дерево росте, переважно, в тропіках. Грейпфрут з’явився внаслідок схрещування помело та апельсину. Плоди цього цитрусового фрукту сягають близько 500 г, шкірка - яскраво-оранжевого кольору, смак – трохи гіркуватий, а аромат – освіжаючий.

Грейпфрут – це дуже смачний та корисний фрукт, який містить велику кількість поживних речовин і вітамінів. В ньому міститься велика кількість бета-каротину, вітамінів А, С, Е, РР, групи В. Крім того, в грейпфрутах є такі мінерали: кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо, йод, кобальт, цинк, фтор, мідь, марганець.

Слід зазначити, що це низькокалорійний продукт, оскільки в 100 грамах грейпфрутів присутні лише 35 ккал. Тому вживання цих цитрусових не здатне нашкодити Вашій фігурі, а навіть навпаки – сприятиме схудненню. Велика кількість клітковини, яка міститься у цьому фрукті, здатна втамувати голод.

В грейпфрутах є велика кількість глікозидів, які надають їм гіркуватий присмак. Глікозиди позитивно впливають на роботу шлункового-кишкового тракту, покращують діяльність серцево-судинної системи, запобігають розвиткові атеросклерозу тощо. Медики рекомендують вживати 2-3 рази на тиждень грейпфрут на сніданок з метою профілактики серцевих захворювань.

Грейпфрут є дуже корисним при профілактиці грипу та застудних захворювань, оскільки він знижує кислотність в травній системі. Гіркий смак обумовлений наявністю рослинного флавоноїду, який є сильним антиоксидантом. Також він має противірусні, протигрибкові, антибактеріальні, антиракові та протизапальні властивості. Саме це робить його одним з найважливіших компонентів для захисту та зміцнення імунної системи організму.

Перед сном корисно випити склянку грейпфрутового соку. Це сприятиме міцному та здоровому сну.

Також вживання грейпфруту позитивно впливає на ротову порожнину, знижуючи кровоточивість ясен.

Переважно, грейпфрути вживають у свіжому вигляді, додають їх у фруктові та овочеві салати, м'ясні страви тощо.

Відомо, що грейпфрутовий сік взаємодіє з деякими ліками і може викликати отруєння. Тому потрібно обережно вживати цей фрукт при прийомі медикаментів і проконсультуватися з лікарем.

Грейпфрут досить широко використовується в косметології. Зокрема, прийняття ванни з соком та ефірним маслом грейпфрута пом’якшує шкіру та допомагає розслабитися. Чудовим засобом для профілактики целюліту стане скраб з грейпфрутом і морською сіллю. Його варто застосовувати один-два рази на тиждень.

Ефірне масло грейпфрута додають у різні косметичні засоби: креми, гелі, лосьйони тощо. Також корисними будуть маски для обличчя з грейпфрутом, які уповільнюють процес старіння шкіри. Для пом’якшення рук можна масажувати шкіру кіркою грейпфрута з невеликою кількістю м'якоті.

При виборі цього фрукту зверніть увагу на те, щоб він був важким, м'яким та не пошкодженим. Треба зазначити, що червоний грейпфрут містить найбільшу кількість корисних властивостей. В таких плодах міститься лікопін, який має антиканцерогенний вплив на організм людини. Грейпфрути рекомендують зберігати в холодильнику не більше 10 днів, оскільки потім вони починають засихати і псуватися.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ