Підтримати нас

Чому Росії було вигідно підірвати Кримський міст

Vgoru
Автор статті
18 липня 2023 08:52
1,794
Поширити:

Під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” речник Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук розповів, чому Росії було вигідно підірвати Кримський міст.

Однією з причин він назвав те, що 17 липня закінчується зернова угода.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Інтерфакс, російська сторона в понеділок направила Туреччині, Україні та ООН свої заперечення щодо продовження «зернової угоди» та де-факто припинила її дію.

Також речник додав, що в цей день роковини трагедії з малазійським боїнгом 777, який РФ збила 17 липня 2014 року в Донецькій області, що виконував регулярний рейс MH17, унаслідок якого загинули всі пасажири та екіпаж.

“І в результаті сьогодні інформаційний простір, присвячений здебільшого не цьому, а подіям на так званому Керченському незаконному мосту”, – зазначив Дмитро Плетенчук.

Він сказав, що Росія може використати цей підрив для провокації та використати українців, як “живий щит”, адже окупаційна влада закликала людей, які хочуть виїхати з Криму скористатися материковою окупованою частиною України.

“Чому при цьому треба було зупиняти поромну переправу, з огляду на те, що перед тим вони навіть долучили до перевезень два великих десантних кораблі військові, а сьогодні чомусь зупинили та пустили своє цивільне населення в об'їзд, тобто по материковій частині України, яку вони окупували. На що це схоже? Як на мене, це схоже на “живий щит”, який використовують для того, щоби в разі чого була картинка, які українці погані розстрілюють цивільних”.

Як зазначив Дмитро Плетенчук, що від цих інфоприводів виграє лише Росія, тому що офіційних повідомлень з українського боку щодо завдання вогневого ураження по цьому мосту не було.

Нагадуємо, що СБУ пообіцяла розкрити деталі атаки на Керченський міст, але після перемоги України у війні проти РФ. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ