Підтримати нас

Чому Рада блокує земельну реформу від "слуг народу"

Автор статті
07 лютого 2020 10:30
731
Поширити:

Парламент у четвер, 6 лютого, приступив до земельної реформи у другому читанні.

Але фракція "Слуга народу" так і не змогла переконати опозицію відкликати тисячі поправок до законопроекту, щоб прискорити його ухвалення. Тепер розгляд документа може розтягнутися на тижні, заблокувавши тим самим прийняття інших законів, передає РБК-Україна.

У ході земельних баталій на другий план відійшов законопроект, що стосується роботи банківського сектору. Його ухвалення має поставити крапку у питанні Приватбанку, по суті, позбавивши Ігоря Коломойського можливості повернути собі банк. І що важливо: без цього закону Україна навряд чи зможе отримати нову програму МВФ, а отже – і фінансування від інших кредиторів. Детальніше – в матеріалі РБК-Україна.

Вранці 6 лютого президент Володимир Зеленський приїхав у Верховну раду, щоб зустрітися з фракцією "Слуга народу" і ще раз переконати їх підтримати законопроект про ринок землі.

На зустріч з главою держави прийшло приблизно 190 "слуг народу". На сигнальному голосуванні по земельному проекту, яке провели в присутності Зеленського, його не підтримали близько двадцяти депутатів від СН, зокрема, низка нардепів з умовної "групи Коломойського", розповіли РБК-Україна співрозмовники у фракції.

На зустрічі із Зеленським парламентарів цікавили також і інші питання, зокрема, нещодавні обшуки на каналі "1+1", який належить Ігорю Коломойському. На думку ряду депутатів, ці обшуки і розгляд земельного питання якось могли бути пов'язані, і тиск силовиків на канал міг, знову-таки, вплинути на позицію лояльних до олігарха нардепів. Зеленський запевнив, що до обшуків він ніяк не причетний і сам дізнався про них з новин.

Крім того, за словами очевидців, президент говорив і про можливість розпуску Верховної ради, яка регулярно обговорюється у політичних колах і є чутливою темою у фракції правлячої партії. За словами учасників зустрічі, президент чітко артикулював, що повноваження цієї Ради не будуть припинені достроково. "Але в цілому зустріч відбувалася дуже натягнуто і підкреслено ввічливо. Так ввічливо, що аж негарно", - розповів співрозмовник у фракції.

Кількість "слуг народу", готових голосувати за ринок землі у другому читанні зменшилася порівняно з першим, коли проект підтримали 227 депутатів від СН плюс двоє керівників парламенту: спікер Дмитро Разумков та його перший заступник Руслан Стефанчук.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ