Підтримати нас

Чи мають батьки здавати гроші “на штори”?

03 листопада 2021 14:13
982
Поширити:

Батьки часто бідкаються на постійні побори у школах. То необхідно здати на штори, то на ремонт класу, на ремонт комп'ютерів і т.ін.

А чи мають вони право це робити? На це питання відповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов під час онлайн-кіноклубу Docudays UA:

“Якщо коротко - не мають. Бо батьки є платниками податків, які заходять у бюджети різного рівня і на ці податки утримуються школи, тобто вони вже заплатили. Я підтримую ідею - зараз петиція на сайті Президента про те, щоб у будь-яких повідомленнях про використання бюджетних коштів органів державної влади та місцевого самоуправління вказувати не “за бюджетні кошти, а  "за кошти платників податків". 

Але, як каже пан Сергій, проблема у тому, що батькам іноді простіше здати 50 грн, ніж займатися дитиною:

“А недоброчесні директори шкіл цим користуються і замість того, щоб писати запити в управління освіти і вимагати, щоб школу належним чином фінансували, вони збирають батьківську раду і пропонують: “А давайте ми, за ініціативою батьків, зберемо кошти...?”. І це ризиковано, бо може призвести до булінгу. Ті батьки, які знають закони і відмовляються здавати кошти, стають об'єктами цькування, а  від цього страждають діти. І це вже є злочином, на мою думку. Тому перше, що мають зробити відповідальні батьки, які хочуть жити у сучасному світі, це запитати у директора школи, які запити вони писали на те, щоб купити ті самі штори, щоб зробити ремонт, батьки повинні цікавитися, куди йдуть їх податки”. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів