Підтримати нас

Чергова упущена можливість України

Vgoru
Автор статті
13 липня 2017 08:24
648
Поширити:
Чому Ryanair, H&M, easyJet, IKEA, Apple, PayPal і багато інших не можуть вписатися в українську систему.
Історія Ryanair в Україні - це не тільки історія найбільшого європейського ультра-лоукостера, який шантажує ультиматумами неповороткий менеджмент вітчизняної держкомпанії, зробивши заручниками ситуації сотні людей, які купили квитки. Це також історія фейлів Борисполя, інфраструктуру якого за останні 10 років розтягнули по шматках. У підсумку концепція, в якій держава частково субсидіює вартість квитків Ryanair, доплачуючи за кожного пасажира, а аеропорт заробляє до 80% за рахунок неавіаційних доходів (стоянки, таксі, магазини безмитної торгівлі, ресторани і т.д.) - у нас не працює. Тому що у власності аеропорту нічого цього вже давно немає.

Ізраїльтяни працюють за такою моделлю, італійці працюють за такою моделлю - весь світ працює за такою моделлю. Ryanair, відкриваючись в тому чи іншому аеропорту, прямо або опосередковано створює потужний пасажирський трафік, масу робочих місць і можливостей для малого і середнього бізнесу. Саме на цьому Ryanair будує свою модель, відторговуючи оптимальні для себе умови. І саме завдяки ціні за свої квитки, є однією з найпопулярніших авіакомпаній Європи. А в ситуації, коли у аеропорту - тільки злітно-посадочні смуги і диспетчерська вишка, а все інше упілено кумівськими конторами - таке неможливо.

H&M не платить фіксовану ставку оренди і змушує лендлордів за свої гроші робити дизайн і ремонт своїх магазинів під ключ. І торгові центри на ці умови йдуть, тому що H&M - це магніт для покупців, які вийшовши з магазину H&M підуть в інші, підуть на фуд-корти і в ресторани. Така сучасна реальність - подобається це власникам торгових площ чи ні. Присутність H&M в ТРЦ - престижно для ТРЦ, але збитково з точки зору лінійного бізнес-плану. Але якщо мислити в рамках довгострокової перспективи, враховуючи картину в цілому - все ок.

У нас Ryanair хоче заробляти, а не займатися реформами, роблячи брудну роботу замість тих, хто повинен

У мене немає ніяких сентиментів щодо керівництва Ryanair і обраної ними моделі поведінки. Не підписавши договір з Борисполем, вони почали продаж квитків, і підписавши договір з аеропортом у Львові, цинічно кинули його в жертву шантажу. Але треба розуміти, що Ryanair, як і H&M, easyJet, IKEA, Apple, PayPal, Google Wallet, Amazon Payments, Tesco, Starbucks, Burger King, Peek & Cloppenburg, Walmart і багато інших, можуть вписатися тільки в ту систему, яка не обманює саму себе. Іншими словами, у нас Ryanair хоче заробляти, а не займатися реформами, роблячи брудну роботу замість тих, хто винен.

За те, що змогли вмовити найпопулярнішу авіакомпанію Європи зайти в Україну - респект. Але за те, що упустили угоду, зміст якої зрозумілий першокласнику - ганьба. Зламаний годинник двічі на добу показує вірний час і після декількох років можуть похвалитися довгим рядом успіхів. Тільки цей список все-одно буде нескінченно малий в порівнянні зі списком втрачених можливостей.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ