Підтримати нас

Щастить – не кожному

Vgoru
29 грудня 2005
Поширити:

Цього моменту шанувальники зимової рибалки ждуть цілий рік.


Квіта Заобурна, ГУ МНС України в Херсонській області
Фото МЧС
У вихідні о 15 год. 50 хв. на пункт зв’язку СДПЧ-19 Білозерського району надійшло повідомлення про самотнього рибалку, що перебуває на Білому озері на відстані 300 метрів від берега і потребує термінової допомоги. Його крик про порятунок почув чоловік, житло якого розташоване на березі озера.
Як згодом з’ясувалось, того ранку білозерець вирішив запастися рибкою до новорічних свят. Озеро вже взялося кригою, тому чоловік дістався до місця рибалки на гумовій камері, користуючись нею, як санками.
Улов справді був гарний, і коли він повертався до берега, у якомусь місці тонка крига не витримала і тріснула. Під ногами у рибалки почала з’являтися вода. Гумова камера врятувала чоловіка від провалу під лід. Він одразу правильно зорієнтувався в ситуації і, майже не рухаючись, почав кликати на допомогу. На щастя, його почули.
Місцеві рятувальники взяли човен і, ламаючи лід, добралися до чоловіка. Горе-рибалка легко розплатився за необачність: трохи змерз і намочив чоботи. Рятувальники швидко доправили його додому – і навіть з уловом.
Справжня зима, з морозами і снігом, на Херсонщину зазвичай приходить доволі пізно. І лід на водоймах, як правило, тонкий і довго не тримається. А любителі зимової рибалки іноді покладаються на “пронесе”... Нагадуємо: щастить далеко не кожному.

На фото: Цього моменту шанувальники зимової рибалки ждуть цілий рік.
ОСТАННІ НОВИНИ