Підтримати нас

За рік ціни на яблука на Херсонщині зросли на 23%

Автор статті
23 лютого 2021 17:00
1,006
Поширити:

Українські садівники активно підвищують ціни на яблука, повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», посилаючись на дані власного моніторингу. При цьому фахівці проєкту підкреслюють, що в першу чергу дорожчають фрукти експортної якості.

Так, на кінець минулого тижня ціни на яблука в залежності від сорту озвучуються виробниками в межах 10-21 грн/кг ($ 0,36-0,75/кг), це в середньому на 16% дорожче, ніж тижнем раніше.

«Саме на даний момент підвищення цін на яблука експортної якості в Україні, на тлі поступового скорочення запасів, може пройти максимально безболісно для місцевих садівників», - вважає Олександр Хорєв, керівник проєкту «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

«Зовнішні покупці, особливо в країнах на Близькому Сході, ще деякий час будуть зацікавлені саме в постачанні яблук з європейських країн. Але триватиме це недовго, бо вже найближчими днями поступово в сезон почнуть входити виробники з Південної півкулі, зокрема з ПАР, і рейтинг міжнародних постачальників яблук до початку березня 2021 року традиційно кардинально зміниться», - додав експерт.

Відзначимо, зараз ціни на яблука в Україні вже перевищили рівень минулого року в середньому на 23%. За словами садівників, запаси їх у сховищах  швидко закінчуються завдяки стабільному попиту, що лише провокує подальше зростання цін. При цьому більшість українських садівників уже встигли реалізувати практично весь урожай яблук ще в січні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ