Підтримати нас

Як перестати бурхливо реагувати на негатив: практичні поради психолога

Автор статті
30 травня 2020 15:24
652
Поширити:

Напевно кожна людина в своєму житті стикалась з критикою або негативними висловлюваннями на свою адресу. Часто це дуже неприємно і викликає різноманітні почуття: від засмучення і сліз до агресії на адресу критика.

Як правильно реагувати на негатив, Сегодня.Lifestyle розповіла лікар-психолог Ольга Мірошникова.

За її словами, наші реакції залежать від нашого мислення. Залежно від того, що ми думаємо про себе – відрізняються наші реакції.

"Ключ до зміни наших негативних думок полягає в тому, щоб зрозуміти, як ви думаєте зараз (із чого випливають проблеми), а потім використовувати певні стратегії, щоб змінити ці дезадаптивні думки або зробити їх менш ефективними. Дуже добре з такими думками працює метод когнітивно-поведінкової психотерапії", – радить Ольга Мірошникова.

Також існує такий тип людей, який називається "негативні" або "токсичні" люди. Вони всім незадоволені, часто все критикують і, такою поведінкою, забирають вашу енергію. Потрібно мати певний рівень стійкості, щоб протистояти таким людям і не піддаватися на провокації.

Ми або тут же кидаємося в атаку або ж засмучені йдемо, пояснює експерт. За таку поведінку відповідає "мигдалина", стародавня структура нашого мозку. У спокійному стані вона управляється корою головного мозку ("неокортекс"), що дозволяє контролювати емоції. У стані ж стресу, контроль неокортекс знижується і емоції беруть гору.

Що можна зробити в разі негативних висловлювань на свою адресу?

  1. Не приймайте критику виключно на свій рахунок. Критика ваших дій або вчинків, або результатів роботи не означає, що ви – погана людина.
  2. Нагадуйте собі, що негатив інших людей – це відображення їх думок і переживань, і просто проектується на вас. Намагайтеся абстрагуватися.
  3. Не відповідайте на критику негайно. Візьміть тайм аут, обміркуйте сказане і тільки потім приймайте зважене рішення.
  4. Уникайте негативних людей. Якщо це не вдається, не варто вступати в дискусію, просто ввічливо підіть від розмови. Адже часто провокації відбуваються заради вашого емоційного сплеску.
  5. Практикуйте mindfulness (усвідомленість – ред.). Мета усвідомленості – отримати контроль над своїми емоційними реакціями в даній ситуації. Будьте позитивними і доброзичливими. Іноді, щоб зменшити напругу досить подумати про щось хороше, посміхнутися і подумки побажати удачі співрозмовнику.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ