Підтримати нас

Відсьогодні в Україні діють нові норми мовного закону

Vgoru
Автор статті
16 липня 2022 09:48
992
Поширити:

Закон ухвалили у квітні 2019 року, а набрав чинності він – 16 липня 2019 року, нагадав уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. Він наголосив: минуло вже 3 роки від набрання чинності Законом і  це - достатній строк для підготовки до виконання тих вимог, що передбачені ним з 16 липня.

Отже, з сьогоднішнього дня веб-сайти, веб-сторінки в соціальних мережах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної і комунальної форм власності, засобів масової інформації, зареєстрованих в Україні, виконуються державною мовою.

І ще, відсьогодні усі інтернет-ресурси, які використовуються в якості інтернет-представництв суб’єктів господарювання, зареєстрованих в Україні, у тому числі інформаційні інтернет-ресурси, повинні мати основну версію українською мовою, яка має завантажуватися для користувачів в Україні за замовчуванням.

 «За виконанням закону слідкуватиме мовний омбудсмен. Розмір штрафу за порушення норми становить від 3400 до 8500 гривень, якщо порушення вчинено вперше. За повторне накладатимуть штраф від 8500 до 11 900 гривень», – сказано в повідомленні мовного омбудсмена.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ