Підтримати нас

Верховна Рада пропонує карати “сталкерів” у зоні відчуження на 42,500 гривень

Автор статті
02 липня 2021 16:30
980
Поширити:

Аварія на Чорнобильській АЕС у 1986 році призвела до масового і поширеного забруднення навколишніх територій радіонуклідами. В результаті була організована так звана "зона відчуження", а люди з кількох десятків невеликих населених пунктів евакуйовані.

Втім, з часом в порожні селища стали прибувати нові мешканці - так звані самосели, яких зараз у зоні проживає близько 300 осіб.

Занадилися в зону і сталкери - люди, які шукають пригод і виносять із зони всілякі "артефакти", небезпечні для здоров'я і життя.

В Україні незаконне проникнення в Чорнобильську зону хочуть визнати серйозним кримінальним злочином. За відповідний законопроєкт у першому читанні проголосувало 269 депутатів Верховної Ради.

Закон передбачає, що проникнення в зону відчуження або зону безумовного відселення без дозволу, або самовільне поселення в них, або знищення, пошкодження або перенесення знаків радіаційного забруднення або огорожі зазначених зон каратимуть штрафами або обмеженням волі на строк від одного до трьох років.

Розмір штрафу складе від 1 тисячі до 2,500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це 17 тисяч - 42,5 тисячі гривень.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ