Підтримати нас

У Херсоні презентували фільм-розслідування про вбивство Катерини Гандзюк

Автор статті
29 березня 2019 13:46
651
Поширити:

Влітку 2018 року херсонську активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою, через 3 місяці вона померла в лікарні. Від дня нападу минуло майже вісім місяців, а винних досі не покарано.

Журналісти Слідство.Інфо розпочали власне розслідування нападу на Катерину. Вони проаналізували версії слідства та перевіряли гіпотези  Катерини, про які вона розповіла в своєму останньому інтерв'ю. Також були проаналізовані телефонні дзвінки підозрюваного в організації вбивства Катерини – Ігоря Павловського.

Усю інформацію журналісти зібрали у документальному фільмі «Гандзюк: системне вбивство», спецпоказ якого відбувся в Херсоні у четвер, 28 березня.

Фільм презентувала співавторка розслідування Анна Бабінець:

 «Ми працювали над фільмом 5,5 місяців і монтували цілодобово, навіть напередодні прем’єрного  показу, бо тема така, що нова інформації з’являється постійно. Багато чого, звісно, не увійшло в фільм, ми показали лише найважливіше з того, що знайшли, те, що зараз треба поширити».

На показ прийшло понад 100 людей, зала Херсонського планетарію була заповнена. Після показу пройшло невелике обговорення фільму: люди поділилися своїми враженнями,  поглядами на ситуацію та розповіли інші історії, пов’язані з нападами на активістів у Херсоні.

На показі був присутній батько Катерини – Віктор Гандзюк та голова міської ради Володимир Миколаєнко.

На питання про подальший перебіг розслідування вбивства Катерини Гандзюк Анна відповіла:

«Я не можу говорити, що  буде ще один фільм, але оскільки ми займаємося цією темою, і люди з нами спілкуються, то ми, звісно, будемо стежити. Наприклад, буквально вчора  отримали запис із Левіним. Так, це неоднозначний запис, але важливо, що він з’явився, бо, можливо, зараз почнеться ефект доміно, коли підозрювані почнуть один про одного щось казати: правду-неправду, але якісь факти завжди можна зіставити й дізнатися більше».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ