Підтримати нас

«Українські шерифи» виходять на телеекрани

Автор статті
22 жовтня 2016 11:50
657
Поширити:

22 жовтня відбудеться телепрем'єра документальної стрічки «Українські шерифи» Романа Бондарчука. Фільм покажуть на кількох українських каналах.

Завтра, 22 жовтня о 23:30, та в неділю, 23 жовтня о 21:00, картину можна побачити на Еспресо TV. Далі заплановано показ на НЛО TV, Громадському та Першому Національному.

«Фільм уже побував на сорока фестивалях по всьому світу: від Південної Кореї до Канади, отримав призи й відзнаки, був у прокаті в Нідерландах, Польщі, Україні, Литві та зараз у Латвії. Настав час показати «Шерифів» масовому глядачу», – розповідає продюсерка фільму Дар'я Аверченко.

Європейська телепрем’єра відбулася в березні цього року. Документальну стрічку Романа Бондарчука показали на франко-німецькому телеканалі ZDF/ARTE, загальна аудиторія якого близько 120 мільйонів телеглядачів.

Фільм отримав спеціальний приз журі в основному конкурсі фестивалю IDFA, який є центральним документальним форумом світу та вважається «документальними Каннами». Цьогоріч «Українські шерифи» представляють країну в оскарівських перегонах.

У центрі сюжету фільму – південне село Стара Збур'ївка, куди міліція майже ніколи не доїжджає. А тому функцію охорони громадського порядку виконують двоє місцевих жителів – Віктор Кривобородько й Володимир Рудковський. Віктор і Володя поєднують обов'язки міліціонерів і соціальних працівників – заспокоюють сімейні сварки, припиняють бійки між сусідами, шукають потопельників – загалом, займаються всім, окрім кримінальних злочинів. Місцеві жителі називають їх шерифами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ