Підтримати нас

Українські фільми номінували на престижну кінопремію

Автор статті
12 листопада 2018 14:39
689
Поширити:

2 вітчизняні фільми номінували на статуетки Європейської кіноакадемії. Картину Павла Острікова "Випуск 97" висунули на нагороду за найкращий короткометражний фільм.

А стрічку Бенедикта Ерлінгссона "Гірська жінка: на війні" представили в номінації "Найкраща актриса", повідомили у Європейській кіноакадемії. Про це передає сайт Gazeta.ua.

"Випуск 97" розповідає про самотнього телемастера на ім'я Роман. Він торгує на ринку. Одного разу він зустрічає свою однокласницю Люду, в яку був закоханий 20 років тому.
Раніше цей фільм Острікова отримав нагороду Української кіноакадемії "Золота Дзиґа", а також переміг у національному конкурсі Одеського кінофестивалю.

Дія "Гірської жінки: на війні" розгортається в Ісландії. У центрі сюжету картини жінка – диригент хору на ім'я Халла. У вільний від роботи час вона бореться з місцевим алюмінієвим заводом. Удочеряє дівчинку з України.

На премію Європейської кіноакадемії номінована виконавиця головної ролі, ісландська актриса Халлдора Гейгадсдоттір. Раніше "Гірська жінка: на війні" отримала призи Каннського кінофестивалю.

Також на приз Європейської кіноакадемії за найкращий документальний фільм номінований "Віддалений гавкіт собак" Саймона Леренга Вільмонта. Стрічка присвячена хлопчику, який живе поруч із зоною бойових дій на Донбасі. Картину зняли в копродукції Данії, Швеції та Фінляндії.


Лідером за кількістю номінацій на премію Європейської кіноакадемії цьогоріч став польський фільм Павла Павліковського "Холодна війна". Стрічку висунули на 5 статуеток.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ