Підтримати нас

У Патріаршому соборі в Києві відкрилась унікальна виставка тюремних мистецьких виробів

Автор статті
04 грудня 2020 17:00
847
Поширити:

У галереї Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ в Києві відкрилася виставка картин та мистецьких виробів ув’язнених «Покликані до свободи». Серед картин - ікони, малюнки, що символізують волю.

Картини надсилали з в’язниць і слідчих ізоляторів зі всієї України. Автори картин - особи, що вчинили кримінальні злочини та отримали або очікують вирок, «довічники», жінки та чоловіки, неповнолітні, а також працівники пенітенціарної служби.

Окрім картин, ув’язнені надсилали вироби з дерева, кераміки та інших матеріалів. Загалом на виставку надійшло понад 160 робіт, - повідомив Василь Возняк, PR-менеджер Благодійного фонду "Карітас-Київ".

Організували виставку Пенітенціарне душпастирство УГКЦ спільно з Благодійним фондом «Карітас-Київ» у співпраці з Державною кримінально-виконавчою службою.

Також під час експозиції відбудеться конкурс, який проведе журі з понад 20 членів, серед яких художники і мистецтвознавці, психологи, соціологи, правники, пенітенціарії, душпастирі. Мистецькі вироби, які переможуть у конкурсі, принесуть учасникам грошову винагороду.

На реалізацію виставки та на винагороду переможцям конкурсу його ініціатор священник Костянтин Пантелей зібрав у мережі Facebook понад 63 000 грн.

«Внаслідок карантину в’язні опинилися у подвійній ізоляції. Вони також позбавлені візитів душпастирів і волонтерів, - розповідає отець Костянтин Пантелей, керівник Відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ, - Мета виставки - посприяти кращій суспільній комунікації та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі, а також зростанню громадянської активності в охороні суспільного миру, подоланню напруженості, пов’язаної з тривалою ізоляцією».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ