Підтримати нас

У Києві відкрили унікальний Музей науки

Автор статті
09 жовтня 2020 02:31
738
Поширити:

У павільйоні №23 «Наука» столичного комплексу ВДНГ Мала академія наук України офіційно відкрила перший державний «Музей науки».

Як повідомляють організатори, відвідувачі можуть дослідити різноманітні матеріали (від води й пилу до полімерів і наномембран), змінити колір гігантського ока, потрапити до дзеркального тунелю, виміряти свою силу та реакцію, побачити шоу 18-метрового маятника та привести в дію інтерактивну стелю, яка змінює колір.

На урочистому відкритті об'єкта був присутній президент Володимир Зеленський і ціла купа інших можновладців.

Під час екскурсії поважних гостей інтерактивним простором для них вперше було активовано найбільший експонат музею - світлова стеля. Також запустили й велетенський маятник.

У «Музеї науки» представлені понад 120 інтерактивних експонатів, розроблених командами з Канади, США, Польщі, Швеції, Великобританії та України. З кожним експонатом можна взаємодіяти: роздивитися у мікроскоп та помацати різні матеріали, дослідити їхню густину та магнітні властивості, відстежити маршрут свого електронного платежу на інтерактивній мапі компанії Visa та запустити блискавку в котушці Тесли.

Відзначимо, що ці розваги не тільки не безкоштовні, але навпаки - ціни досить відчутні. Наприклад, для школярів при груповому відвідуванні квиток коштуватиме 50 гривень, а індивідуальна екскурсія “потягне” на 100 гривень.

Хай там що, цей Музей - чи не унікальне явище в українському суспільстві, де протягом останніх десятиліть відкривають хіба що релігійні споруди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ