Підтримати нас

Стремоусова на вибори з дому не випустять

Автор статті
20 березня 2019 14:47
747
Поширити:

Херсонський міський суд залишив голову обласної організації Соціалістичної партії, директора товариства з обмеженою відповідальністю  «Інформаційне агентство «Таврія-Ньюс» Kиpила Cтpeмoycoва під цілодобовим домашнім арештом до 18 квітня цього року включно.

Нагадаємо, поліція затримала Кирила Стремоусова 18 січня в прес-клубі «Новий день» під час зустрічі журналістів з пасажироперевізниками (громадської організації «Український транспортний союз») - за бійку, застосування травматичної зброї і сльозогінного газу. Разом з тим, як зазначено в матеріалах кримінальної справи, він «бравуючи власною перевагою над оточуючими, демонструючи вседозволеність та безкарність, публічно, протиставляючи себе суспільству, ігноруючи загальноприйняті норми моралі та зауваження громадян, в присутності учасників вказаного заходу гучно ображав їх грубою нецензурною лайкою».

Кирила Стремоусова звинувачують за двома статтями Кримінального Кодексу України: ч. 1 ст. 171 -  умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (штраф до 850 грн., або арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років); та за ч. 4 ст. 296 – хуліганство, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб з застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень (карається позбавленням волі від трьох до семи років).

Прокуратура разом з поліцією з самого початку клопотали в суді про цілодобовий домашній арешт «хулігана» на два місяці, поки тривають слідчі дії. Однак слідчий суддя Херсонського міського суду Дмитро Гонтар врахував, що у звинуваченого - дружина, постійне місце проживання, а головне - четверо малолітніх дітей.

Тому пом’якшив запобіжний захід, обмежив пересування Kиpила Cтpeмoycoва тільки вночі - заборонив залишати житло з 21:00 години до 07:00 години та зобов'язав носити електронний засіб контролю.

Однак колегія Апеляційного суду області ухвалу суду першої інстанції скасувала та постановила: застосувати домашній арешт цілодобово. Строк ухвали закінчувався 19 березня. Тож напередодні правоохоронці знову звернулися до суду, щоб подовжити запобіжний захід.

Клопотання 18 березня знову розглядав суддя Дмитро Гонтар. Він залишив Кирила Стремоусова під цілодобовим домашнім арештом, але лише на 30 діб, до 18 квітня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ